Assem Marei kimdir?

Assem Marei

Bu sezon Basketbol Şampiyonlar Ligi ve Basketbol Süper Ligi'nde beklentilerin altında kalan bir performansa imza atan Galatasaray'da pota altına takviye geldi. Sarı-kırmızılılar daha önce ülkemizde Pınar Karşıyaka forması da giymiş olan Assem Marei'yi sezon sonuna kadar kadrosuna kattığını açıkladı. Anlamanın sonunda opsiyon olduğu da duyruldu. 

ASSEM MAREI KİMDİR?

Peki Galatasaray'ın yeni transferi Assem Marei kimdir? 16 Haziran 1992'de Gize/Mısır'da dünyaya gelen Assem Marei, Mısır'da bir basketbol efsanesi olan babası Ahmed Marei'nin teşvikleriyle sekiz yaşında basketbola başladı. Daha çok küçük yaşlardan itibaren ülkesinin alt yaş kategorilerini domine eden Assem, henüz 16 yaşında ülkesinin A milli takım düzeyine çıktı. 

2011'de basketbola başladığı kulüp olan Zamalek'ten ayrılarak Amerika'da kolej kariyerine Minnesota State'te başladı. 2015'ta mezun olduktan sonra Avrupa'daki ilk profesyonel deneyimini Litvanya takımlarından Siauliai'de edindi. 

2016'dan itibaren kariyeri Avrupa'da yükselişe geçen oyuncu iki sezon Almanya ekiplerinden Medi Bayreuth'ta forma giydi. Bayreuth'taki ikinci sezonunda 12.2 sayı, 6.7 ribaund, 1.3 asist ve 1.2 top çalma istatistikleri yakaladı. 

2018-19 sezonunda ülkemizin takımlarından Pınar Karşıyaka ile sözleşme imzaladı. Basketbol Süper Ligi'nde çıktığı 28 maçta 17.9 sayı, 9.9 ribaund, 1.8 asist ve 1 top çalma istatistikleri tutturdu. 2019-20 sezonunda Almanya'ya dönerek Brose Bamberg forması giyen oyuncu son olarak bu sezon Fransa Pro A'da Metropolitans 92 forması giyiyordu. Fransız ekibiyle çıktığı 6 lig maçında 9.8 sayı ve 5.8 ribaund ortalamalarıyla oynayan Mısırlı pivot takımının EuroCup'ta oynadığı Brescia maçında 24 sayı, 15 ribaund ve 37 verimlilik puanı üreterek haftanın MVP'si ödülünü kazandı. Galatasaray, Assem Marei ile sezon sonuna kadar anlaştığını açıkladı. Sözleşmede bir opsiyon maddesinin yer aldığı da belirtildi. 

Bench Arkası'nın yeni bölümünde Assem Marei'nin saha içi özellikleri, takıma neler katabileceği konuşuldu! Galatasaray'da Johnathan Williams ve Alex Hamilton takımdan ayrılacak mı bu sorularının da cevabı için yayını izlemeyi unutmayın! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.