Galatasaray'da Ömer Uğurata dönemi!

Ömer Uğurata

Basketbol Şampiyonlar Ligi ve ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Galatasaray'da sezona kötü girişin ardından Ertuğrul Erdoğan ile yollar ayrılmıştı. Sarı-kırmızılılarda başantrenörlük görevine getirilen isim açıklandı. Galatasaray, Ömer Uğurata'yı sezon sonuna kadar başantrenörlük greövine getirdi. 

Galatasaray’da Ertuğrul Erdoğan’ın görevden ayrılmasının ardından yardımcı antrenör Ömer Uğurata takımı yönetiyordu. Sarı-kırmızılılarda başantrenörlük görevi için birçok kişinin ismi geçse de yönetimin tercihi Ömer Uğurata'dan yana oldu. Galatasaray, bugün yaptığı resmi açıklama ile sezon sonuna kadar başantrenörlük görevini Ömer Uğurata’nın yapacağını açıkladı. 

ÖMER UĞURATA KİMDİR?

Peki Galatasaray'ın yeni başantrenörü Ömer Uğurata kimdir? Milli takımda 2008-2012 yılları arasında A Milli Takım İstatistik ve Analiz Sorumlusu, 2012-2014 yılları arasında A Milli Takım Yardımcı antrenörlüğü, 2008-2009 yıllarında Ümit Milli Takım Yardımcı Antrenörü, 2009-2011 arasında Yıldız Milli Takım Yardımcı Antrenörü olarak görev yapan Ömer Uğurata, 2018 yılından bu yana Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nda yardımcı antrenörlük görevini yürütüyordu.

Darüşşafaka‘nın 2018 EuroCup şampiyonu olan takımında yardımcı antrenörlük görevini yürütmüş olan Uğurata, milli takımlarda başantrenör olarak 2010 Yıldızlar Balkan Şampiyonluğu, 2012 Yıldızlar Avrupa Şampiyonluğu, 2014 U18 Milli Takım Avrupa Şampiyonluğu, 2015 U19 Milli Takımı’nda Dünya Üçüncülüğü başarılarını yaşadı.  Ömer Uğurata geçen sene NBA Yaz Ligi'nde Orlando Magic'in staff ekibinde yer almıştı. 

Galatasaray haberleri için tıklayın!
Basketbol gündemindeki son gelişmeler için tıklayın! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.