Scott Piri farkını hissettiriyor!

Galatasaray'ın fiziksel olarak bu sezon geçirdiği aşama, daha önce görev yapan İtalyan teknik adam Cesare Prandelli dönemine benzetiliyor. Teknik direktör Fatih Terim'in yeniden ekibine kattığı ABD'li performans antrenörü Scott Piri'nin takıma yüklemeleri İtalyan hoca ile sezona başlayan ama daha Hamza Hamzaoğlu'nun yerine geçmesiyle kazanılan şampiyonluğu hatırlatıyor.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Fatih Terim fiziksel olarak pandemi sürecindeki riskleri dikkate alarak Scott Piri'yi tekrar göreve getirirken, ABD'li uzman işi baştan sıkı tuttu. Yeni sezon hazırlıklarının yapıldığı Florya'da ve sezonun ilk döneminde takıma sert yüklemeler yapıldı. Buna bağlı olarak bazı sakatlıklar da yaşandı. Ancak Piri, sezon başladıktan sonra da yüklemeleri sürdürdü ve takımın performansı iyice arttı. Bu çalışmaların bundan sonra da devam edeceği dile getirildi.

BÜYÜK AVANTAJ
Piri'nin çalışma modeli Cesare Prandelli dönemindeki yüklemelere benzetildi.
İtalyan teknik adam zamanında da takım sezona yoğun tempoda hazırlanarak girmiş ilk haftalarda sakatlıklar yaşanmıştı. İtalyan çalıştırıcı her ne kadar görevden ayrılsa da, kendisinden sonra göreve gelen Hamza Hamzaoğlu sezon başındaki sert yüklemelerin kaymağını sezon sonunda yemişti. Galatasaray rakiplerine göre fiziksel yönüyle ön plana çıkmış ve Hamza Hamzaoğlu yönetiminde sezonu 3 kupa ile tamamlamıştı.

Yoğun ve tempolu çalışmalar gerçekleştiren, sezon başladıktan sonra da yüklemelere devam eden Galatasaray'da fiziksel durum sezon sonu için en büyük avantaj olarak şimdiden görülmeye başlandı.

FCN Blog'un kendine has programı Maraton'un yeni bölümünü kaçırmayın! 

 

Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.