Terim için itiraz şimdiden hazır!

Galatasaray'ın geçtiğimiz hafta Karagümrük ile oynadığı maçta kırmızı kart görerek tribüne gönderilen teknik direktör Fatih Terim'in alacağı ceza yarın belli olacak. Sarı-kırmızılı yönetim, yüksek bir ceza beklemezken aksi bir durum halinde itiraz için emsal kararları da belirledi. 

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre; Süper Lig’de çıktığı Fatih Karagümrük deplasmanında hakeme itiraz ettiği gerekçesiyle kırmızı kartla tribüne gönderilen teknik direktör Fatih Terim’in cezası yarın toplanacak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından açıklanacak. Centilmenliğe aykırı davranış, hakaret ve kurallara uymama (yetki alanı dışındaki bölgeye girme) suçlarından PFDK'ya sevk edilen Terim'in suçlu bulunması halinde 3-7 maç ceza alması söz konusu ancak daha önceki benzer davranışları örnek gösteren Galatasaray yönetimi Terim’in yüksek ceza almasına karşı..

KÜFÜR VE HAKARET YOK
Martin Linnes’e yapılan faulün ardından hakeme tepki gösterince oyundan atılan teknik direktör Fatih Terim, tribüne çıkarken de tepkisini sürdürmüştü. Ancak hakeme küfür veya ağır hakaret etmediği görüldü. Hakemi eleştiren deneyimli teknik adam, maç sonunda da hakemlerle diyaloğa girmeden Karagümrüklü oyuncuları saha kenarında tebrik etti. Maç bittikten sonra kendilerini tebrik eden Fatih Terim’e büyük saygı duyduğunu ifade eden Fatih Karagümrüklü oyuncu Emiliano Viviano, içerde de hocanın peşinden gelip fotoğraf çekinmek istedi. Kendisini kırmayan Terim’le birlikteki fotoğrafını Viviano, “İmparator” notuyla paylaştı.

SUMUDICA VE ÇAĞDAŞ ATAN İLK ÖRNEKLER
Bu sezon ceza alan 2 teknik adama indirim uygulanması da Galatasaray’ın gündeminde.. Antalyaspor maçında takımına cezalı olmasına rağmen tribünden taktik verdiği gerekçesiyle 4 maç ceza alan Gaziantep FK Teknik Dirtektörü Sumudica'nın cezası 2 maç indirilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Gençlerbirliği maçında rakip kulübeye hakaret ettiği gerekçesiyle 2 maç ceza verdiği A.Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan'ın cezası da tahkim kurulu tarafından 1 maça indirilmişti.

"SİLAHIMLA VURURUM" ÖRNEĞİ VE SAHA İÇİNDE KAVGA
Geçtiğimiz sezon Alanya’da sahaya inip rakip kulübün çalışanlarına saldıran Trabzonspor Başkanı Ali Ağaoğlu’nun sadece 15 gün ceza aldığını örnek gösteren Sarı-Kırmızılılar, Rize’de araç kaputu yumruklayarak açıklama yapan Çaykur Rize Başkanı Hasan Kartal’ın da 11 gün ceza aldığını hatırlatıyor. Aynı maçta Hasan Kartal’ın “Silahım olsa hakemi vururdum” sözünden yalnızca uyarı aldığı ve temsilciye hakaretten 11 günle cezalandırıldığı da belirtiliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.