BSL | Bambaşka iki devre, son anda galibiyet!

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 19. hafta karşılaşmasında Galatasaray erkek basketbol takımı evinde LH Fethiye Belediyespor'u ağırladı. Ekrem Memnun'un öğrencileri rakibi karşısında maça etkili bir başlangıç yaparken, mücadelenin son bölümü oldukça çekişmeli geçti ve takımımız sahadan 71-68'lik skorla galip ayrılmasını bildi.

Galatasarayımız maça Alex Hamilton, Travis Trice, Göksenin Kösal, Brock Motum ve Amile Jefferson beşiyle başladı. Güzel bir ilk çeyrek başlangıcı yapan takımımız Travis Trice ve Alex Hamilton’un sayılarıyla hücumda tempolu bir başlangıç yaptı. Brock Motum ve Jefferson’dan da sayı katkıları gelince farkı açan takımımız, Brock Motum’un son saniye üçlüğüyle ilk periyodu 27-15 önde geçti. Tüm atışlarında isabet bularak 9 sayı kaydeden Trice, bu çeyrekte fark yaratan isim oldu. İkinci çeyrekte fiziksel mücadele artarken baş baş bir oyuna sahne oldu. Farkın tek hanelere indiği 6:43’te Jefferson ve Trice’ın sayılarıyla çift haneli farkı koruyan takımımız, çeyrek sonlarında Hamilton - Williams ortak yapımı bir alley pop ve Hamilton’un çizgiden bulduğu iki isabet ile soyunma odasına 43-32 önde gittik. Üçüncü periyotta 6:25’te 5-0’lık seriyle farkı 6’ya indiren Fethiye ekibine, Göksenin Köksal ve Jefferson’un turnikeleriyle yanıt vererek 04:52’de 51-41’lik üstünlük yakaladık. Şut yüzdemizin düşmesiyle istediğimiz hücum ritmini yakalayamadığımız periyodu 56-50 önde kapadık. Barış Hersek’in üçlüğü ve Johnson JR’ın sayısıyla Fethiye farkı 3’e kadar indirdi. Yiğit Arslan’ın üçlüğü ve Jefferson’ın sayısıyla üstünlüğü tekrar elimize aldık. 3 dakika kala Johnson Jr ve Malik Abu’nun sayılarıyla Fethiye ilk defa öne geçti: 67-68. Trice’ın faul çizgisinden kaydettiği iki sayı ile tekrar 69-68 üstünlüğü yakaladık. Karşılıklı boş geçen hücumların ardından Trice’a 16,5 saniye kala faul yapıldı ve tekrar çizgiye gittik. Trice’ın bir isabetinin ardından molaya gidildi. Mola sonrası rakip takım hücumdan boş geçti ve Trice’a bir faul daha geldi. Trice’ın bulduğu tek isabetle maçı 71-68 kazandık.

Galatasaray'da sadece iki isim çift haneleri sayılara çıkarken Amile Jefferson 18 sayı, Travis Trice ise 17 sayı ile maçı tamamladı. Uzun bir aradan sonra takımla birlikte maça çıkan Alex Hamilton ise mücadeleyi 9 sayı - 4 asist ile tamamladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.