Galatasaray'da yeni baş antrenör Ekrem Memnun!

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nden grup aşamasında elenen ve Basketbol Süper Ligi'nde de zor günler geçiren Galatasaray erkek basketbol takımında bir kez daha baş antrenör değişikliği yaşandı.. Ertuğrul Erdoğan'ın ardından Ömer Uğurata ile de yollarını ayıran Galatasaray, daha önce kadın basketbol takımıyla tarih yazan Ekrem Memnun'u baş antrenörlük görevine getirdi! 

İlk olarak FCN Blog'un özel haberinde duyurduğu gelişme bugün resmiyet kazandı. Galatasaray, Ekrem Memnun ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlandığını resmen duyurdu. Ömer Uğurata'nın görevinden ayrılmasıyla ilgili olarak yaşanan gelişmelerin ardından kulüp tarafından yapılan resmi açıklamada "Kulübümüz A Erkek Basketbol Takımı Başantrenörlüğü pozisyonu için Ekrem Memnun ile görüşmelere başlamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanılırken, 51 yaşındaki başarılı antrenör uzun bir aradan sonra erkek basketbola dönmüş oldu. 



EKREM MEMNUN KİMDİR?

Antrenörlük kariyerine 1988 yılında Galatasaray altyapısında başlayan Ekrem Memnun uzun yıllar Galatasaray'da çeşitli kademelerde görev yaptı. Kadın basketbolunda ülke tarihinin en büyük başarılarını yaşayan Ekrem Memnun ilk olarak 1998/99 sezonunda Euroleague üçüncüsü olan Galatasaray kadın basketbol takımının baş antrenörlüğünü yaptı. 2002 yılında erkek basketbol takımında Erman Kunter'in yardımcı antrenörlüğüne getirilen Memnun, daha sonra kariyerini Kosova'da sürdürme kararı aldı. 2005 yılında Efes Pilsen organizasyonu altında Oktay Mahmuti ile birlikte çalışan Ekrem Memnun üç sezon sonra 2008 yılında Darüşşafaka'nın başına geçti. 2012 yılında Galatasaray kadın basketbol takımının baş antrenörlüğü görevine getirilen Ekrem Memnun, burada tarih yazdı ve 2014 yılında Euroleague Women'da şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. 

2016 yılında Türkiye kadın milli takımının baş antrenörlüğü görevine getirilen Memnun, burada görev yaptığı 3 yılın ardından görevinden ayrıldı. 

Galatasaray'da Basketbol Şubesi'nde neler oluyor?  Ekrem Memnun'un yuvaya dönüşü,  Epiphanny Prince transferinin perde arkası, Angel McCoughtry ve Epiphanny Prince'in takıma katacakları ve Bench Arkası'nın yeni bölümünde konuşuldu... İzlemeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.