KBL | Elazığ'dan galibiyetle dönüyoruz..

Kadınlar Basketbol Ligi
'nde normal sezonun 17. maç haftasında Galatasaray deplasmanda Elazığ İl Özel İdaresi'ne konuk oldu. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Efe Güven'in öğrencileri, rakibi karşısında sahadan 87-79'luk skorla galip ayrılarak ligdeki 15. galibiyetini elde etti. Sarayın Sultanları'nda yeni transfer Angel McCoughtry ilk maçında takımın en skorer ismi oldu. 

Galatasarayımız maça Asena Yalçın, Sude Yılmaz, Pelin Derya Bilgiç, Anete Steinberga ve Mercedes Russell beşlisiyle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan ilk çeyrekte Mercedes Russell’ın çember altını domine etmesiyle takımımız, rakibine sayı üstünlüğü sağladı. Sude Yılmaz’ın üçlük isabetiyle çift haneli farkı zorlayan Galatasarayımız, Angel McCoughtry’in dört dakika kala oyuna girmesiyle hücumda hareketlendi.Kelsey Mitchell ve Emma Cannon’un üst üste iki üçlüğüyle Elazığ ekibi farkı azalttı. İlk çeyrek takımımızın 22-26 üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. 6:07’de 31-31 eşitliği yakalayan Elazığ’a, Angel’ın oyuna girmesiyle mükemmel reaksiyon verdik. Çeyrek sonlarına doğru çift hanelere ulaşan ABD’li oyuncusu, savunma da da muazzam katkı vererek takımı ateşledi. Pelin Derya Bilgiç’in turnikesiyle farkı tekrar çift hanelere çıkardık: 31-41. Asena Yalçın ve Anete Steinberga’nın üçlükleriyle hücumdaki gücünü artıran takımımız farkı daha da açarak rakibe bu çeyrekte 27-13’lük üstünlük sağladı ve ilk devreyi 35-53 önde bitirdi. 8 dakikada 12 sayı kaydeden Angel McCoughtry, ilk yarıda takımımızın en skorer ismi oldu. Takımımız Pelin ve Anete’nin sayılarıyla hücumda sürekliliğini devam ettirirken, Elazığ üst üste bulduğu dış atış isabetleriyle farkı eritme şansı yakaladı. Bu esnada Angel McCoughtry bençten gelerek muazzam sayı isabeti ile farkın çift hanelerde kalmasını sağladı. Galatasarayımız son çeyreğe 61-75 önde girdi. Temponun iki takım adına da düştüğü son çeyrekte genç basketbolcumuz Sude Yılmaz’ın başarılı performansı dikkat çekti. Bitime 4:30 kala kaydettiği üçlükle farkı 20’ye çıkaran oyuncumuz bu çeyrekte kaydettiği 10 sayı ile önemli katkı verdi. 17 saniye kala Kelsey Mitchell’ın üçlüğüyle fark tek haneye inse de takımımız maçı 87-79 kazandı.

Yeni transferimiz Angel McCoughtry ilk maçında 14 dakika süre aldı. Bu kısa sürede %80 atış isabeti kaydeden ABD’li forvet, 22 sayı kaydederek takımımızın skor lideri oldu. Dört basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği müsabakada Pelin Derya Bilgiç 12 sayı, 10 asist ve 6 ribauntluk performansıyla double-double yaptı. Anete Steinberga 15 sayı, 8 ribaunt ve 4 asistle katkı verdi. Sude Yılmaz ise 13 sayı ve 6 ribauntluk istatistiğiyle maçı tamamladı. 

Galatasaray'da Basketbol Şubesi'nde neler oluyor? Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne veda, yapılan transferler ve daha fazlası Bench Arkası'nın yeni bölümünde konuşuldu... İzlemeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! 

FCN Blog YouTube kanalına desteğinizi bekliyoruz; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.