STSL | Büyük hatalar, kaybedilen derbi..

Süper Lig'de yılın ilk derbisinde Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş'a deplasmanda konuk oldu. Rakibi karşısında son yarım saatlik bölümü 10 kişi oynayan Galatasaray, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren goller Josef de Souza ve Nkoudou'dan gelirken, yenilen gollerde Luyindama'nın yaptığı hatalar dikkat çekti. 

Beşiktaş karşısında Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim kadroda hem savunmada hem de orta saha kurgusunda değişiklikler gerçekleştirdi. Bir süredir savunmada Ryan Donk - Marcao ikilisini kullanan Terim, derbide Marcao - Luyindama ikilisini kullanırken sağ bekte de Martin Linnes yerine Şener Özbayraklı'ya forma verdi. Beşiktaş deplasmanında Okan - Şener, Marcao, Luyindama, Saracchi - Taylan, Etebo, Belhanda - Arda, Oğulcan ve Diagne onbiriyle sahaya çıkan Galatasaray, ilk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Orta sahada agresif bir oyun ortaya koyan ve rakibini tabir-i caizse kilitleyen takımız rakip yarı alanda kontrollü bir oyun ortaya koyarken, rakibine de savunmada pek fazla pozisyon şansı vermedi. Mücadelede dakikalar 32'i gösterdiğinde Arda Turan'ın sağdan ortasına Marcao gelişine vurdu, Atiba çizgi üzerinde çıkarttı. Bu pozisyon takımımız adına maçtaki en net gol pozisyonu olurken, Brezilyalı oyuncu bir kaç dakika sonra orta sahadan kaleye dönmek istediği pozisyonda pas hatası yaptı ve Beşiktaş adına Larin kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kanadalı oyuncunun ceza sahasına girer girmez yaptığı şut üstten dışarıya gitti. Galatasaray adına mücadelenin 39. dakikasında ilk değişiklik zorunlu olarak gerçekleşti ve adalesinden sakatlanan Şener Özbayraklı yerini Martin Linnes'e bıraktı. Karşılaşmada ilk yarının son dakikalarında Rossier'in arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında çizgi bir anda karışırken, Cüneyt Çakır sarı kartı bulunan Beşiktaşlı oyuncuya ikinci sarı kartı es geçerken, kısa bir süre sonra devrenin bittiğini ilan eden düdüğü çaldı.

Mücadelenin ikinci yarısında iki takımda da herhangi bir değişiklik olmazken, ikinci yarının ilk pozisyonunda Galatasaray'da orta sahada topla buluşan Etebo sol taraftan ceza sahasına girdi ve içeriye çevirdi ancak savunma kademeye girerek tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşmada dakikalar 59'u gösterdiğinde Mbaye Diagne topu kontrol etmek isterken açtığı ayağı, rakip takım oyuncusu Montero'nun kafasına geldi ve Senegalli oyuncu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Galatasaray adına bu dakikadan itibaren daha kontrollü ve defansif bir oyun ortaya konulurken, ilk değişiklik 65. dakikada geldi. Günün kayıp isimlerinden Belhanda ve Arda Turan'ın kenara geldiği değişiklikte Ryan Donk ve Ryan Babel oyuna dahil oldu. Değişiklik sonrasında ön tarafta tek forvet Babel olurken, teknik direktör Fatih Terim savunmada Donk ile stoperleri üçleme tercihinde bulundu. Beşiktaş'ın üstünlüğüyle geçen dakikalarda ev sahibi ekip aradığı golü 79. dakikada sol kanattan gelişen atakta buldu. Rıdvan'ın ortasında Luyindama topu ıskalarken, penaltı noktası üzerinde topu kontrol eden Josef plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Golden sonra teknik direktör Fatih Terim iki değişiklik birden yaptı ve Emre Kılınç - Emre Akbaba ikilisi oyuna dahil olurken, Etebo ve Oğulcan Çağlayan kenara geldi. Bu değişikliklere rağmen rakip yarı alanda ve ceza sahasında hiç bir varlık gösteremeyen Galatasaray'da özellikle Emre Akbaba hücumda yaptığı üstüste pas hatalarıyla tepki çekti. Karşılaşmanın sonuna 6 dakika ilave edilirken, uzatma dakikalarının ikinci dakikasında Luyindama'nın yaptığı büyük hata sonrasında Larin'in pasında Nkoudou farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. Bu golün ardından tabir-i caizse tüm hatlarıyla rakip yarı alana yüklenmeye başlayan Galatasaray'da dakikalar 90+4'ü gösterdiğinde Emre Akbaba zoru başardı ve 1 metre mesafeden kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu kalecinin üzerine vurdu. Yaşanan korner pozisyonlarının ardından Galatasaray adına herhangi bir pozisyon gerçekleşmedi ve takımımız derbide sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. 

Fatih Terim'in öğrencileri deplasmanda aldığı bu mağlubiyetin ardından ligde 18 hafta sonunda 33 puanla dördüncü sırada yer alırken, lider Beşiktaş puanını 38'e yükseltti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.