KBL | Ankara'da şok mağlubiyet!

Kadınlar Basketbol Ligi
'nde normal sezonun 21. hafta karşılaşmasında Galatasaray kadın basketbol takımı deplasmanda Çankaya Üniversitesi'ne konuk oldu. Baştan sona büyük bir çekişme içerisinde geçen karşılaşmada takımımız sahadan 66-65 mağlup ayrılarak ligdeki 3. mağlubiyetini aldı. Bir süredir takımdan ayrı olan Amerikalı oyuncu Angel McCoughtry bu maçta da forma giymedi. 

Takımımız maça Asena Yalçın, Epiphanny Prince, Meltem Yıldızhan, Anete Steinberga ve Mercedes Russell beşlisiyle başladı. Karşılıklı sayı düellosu şeklinde geçen ilk çeyreğe Mercedes Russell’ın üst üste dört sayısıyla başladık. La Tanya White’ın sayılarına Anete Steinberga karşılık verdi. Asena Yalçın üst üste iki üçlük isabetiyle dengeyi sağladı. 35 saniye kala Epiphanny Prince’in orta mesafe sayısıyla takımımız dört sayılık üstünlük yakaladı. Shavonte Zellous’un üçlüğüyle ilk periyodu 25-24 önde geçtik. İkinci çeyrekte tempo iki takım adına da oldukça düştü. Asena’nın iki üçlük isabeti kaydederek öne çıktığı periyodu 15-12 önde bitirdik. Galatasaray ilk yarıyı 36-40 önde geçti. Mücadele gücünün arttığı, isabet oranlarının düştüğü üçüncü çeyreğe ise Anete Steinberga’nın sayılarıyla başladık. Uzun süren sayı sessizliğini, Mercedes Russell’ın çeyrek ortasındaki sol hook isabeti bozdu. Bu bölümde rakibe de fazla sayı imkanı tanımayan takımımız, rakibine 14-11’lik üstünlük sağlayarak son çeyreğe 47-54 üstün girdi. Bu periyotta skor üretmekte zorlanan takımımız Epiphanny Prince’in son dakikalardaki muazzam performansıyla maça tutundu. Üst üste 5 sayı kaydeden Prince 47 saniye kala rakibe mola aldırdı: 62-63. Asena Yalçın’ın Zellous’a yaptığı faul sonrası buldukları iki isabet ile Çankaya Üniversitesi tekrar öne geçti: 64-63. 26 saniye kala Pelin Bilgiç içeriye penetre ederek harika bir turnikeyle takımımızı tekrar öne geçirdi: 64-65. Son dört saniyeye önde giren takımımızda Asena Yalçın’ın Bahar Öztürk’e yaptığı faul sonrası Ankara ekibi çizgiye gitti. İki serbest atıştan gelen isabetle Çankaya Üniversitesi maçı 66-65 kazandı.

Üç basketbolcumuzun çift haneli skor ürettiği müsabakada Anete Steinberga 18 sayı, 9 ribaunt ve 3 top çalma performansıyla öne çıktı. Epiphanny Prince 14 sayılık katkı verdi. Asena Yalçın ise 12 sayı ile maçı tamamladı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.