KBL | Derbide rahat galibiyet.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 20. haftasında Galatasaray kadın basketbol takımı evinde Beşiktaş'ı ağırladı. Ahmet Cömert Spor Salonu'nun yıkım aşamasında olması nedeniyle Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanılan karşılaşmada takımımız baştan sona üstün götürdüğü mücadeleden 18 sayılık farklı galibiyetle ayrıldı. 

Galatasarayımız Asena Yalçın, Epiphanny Prince, Meltem Yıldızhan, Anete Steinberga ve Mercedes Russell beşiyle maça başladı. Maça 10-0’lık seri ile mükemmel bir başlangıç yapan takımımız, savunmadaki disiplinini üst düzeyde tutarak rakibi ilk çeyrekte tek hanelerde tuttu. Çeyrek ortasında Meltem Yıldızhan’ın boyalı alan sayısıyla 12-2 üstünlük yakalayarak farkı çift hanelere çıkaran Galatasarayımız, Prince, Sude ve Anete’nin sayılarıyla ilk periyodu 18-9 üstün tamamladı.  Beşiktaş HDI Sigorta Angela Salvadores’in üçlük faulüyle farkı periyot başında tek hanelere indirse de kaptan Cansu Köksal’ın üçlük isabeti ve Pelin Derya Bilgiç’in turnikesiyle aradaki farkı tekrar çift hanelere çıkararak rakibe molayı aldırdık: 28-17. Kalan bölümde Cansu Köksal bir üçlük isabeti daha kaydederken, Mercedes ve Prince’in sayılarıyla farkı çift hanelerde tuttuk. Beşiktaş ise Salvadores’in kişisel becerisiyle bulduğu sayılarla farkın daha da açılmasını engelledi. Melisa Korkmaz’ın üçlüğüyle ilk devre 37-29 üstünlüğümüzle sonuçlandı. Epiphanny Prince 7 sayısıyla takımımızın ilk yarıdaki en skorer ismi oldu. 

İlk çeyrekte olduğu gibi ikinci yarıya da mükemmel bir seri ile başlayan Galatasarayımız, kısa sürede 15-2’lik bir seri yakalayarak 06:09’da skoru 51-32’ye getirerek farkı 19’a çıkardı. Muazzam bir hücum performansı ortaya koyan Pelin Derya Bilgiç’in üçlüğüyle 03:36’da farkı 20’li hanelere çıkaran takımımıza karşı Beşiktaş son bir dakikalık bölümde bulduğu sayılarla farkı 14’e çekti. Galatasarayımız son çeyreğe 56-42 üstünlükle girdi.  Son çeyreğin ilk bölümünde Beşiktaş farkı 10’a kadar indirse de Anete Steinberga’nın üç sayılık basket-faul hücumuyla rakibe yanıt verdi. Anete bir sonraki hücumda dip çizgiden bir de üçlük göndererek, farkı 16’ya çıkardı ve Beşiktaş’a mola aldırdı. Zofia Hruscakova’nın 5 sayılık benç katkısı ve Cansu Köksal’ın bir dakika kala kaydettiği üçlükle farkı yükselten takımımız maçı da 83-65 kazandı. 

Anete Steinberga 18 sayı, 8 ribaunt ve 5 top çalma performansı ile takımımızda öne çıkan isim oldu. Epiphanny Prince 15 sayı ve 5 asistlik katkı verdi. Mercedes Russell 8 sayı ve 14 ribaunt ile çember altında etkili oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.