Sıradışı bir hikaye: Ryan Donk!

Galatasaray'ın son dönemdeki en formda, en güvenilir ve en dikkat çeken ismi Ryan Donk, kariyerinin son bölümünde müthiş bir hikaye yazdı. 2016 yılında Galatasaray'a gelen ve gösterdiği performansla eleştiri oklarının hedefinde olan Surinam asıllı Hollandalı oyuncu bir dönem kadro dışı kalsa da teknik direktör Fatih Terim'le birlikte takım kaptanlığına kadar yükseldi..

GALATASARAY'DA İSTENMEYEN ADAMDI

Club Brugge'da forma giydiği dönemde Şota Arveladze'nin transferi olarak Kasımpaşa'ya geçen Ryan Donk, önliberoda kendini gösteren ancak stoperde de sorunlar yaşayan istikrarsız bir oyuncuydu. Kasımpaşa, ligin üst bölgesinde yer alıp başarılı sonuçlar elde ederken Donk ortaya koyduğu performansla parladı. Zaman zaman ismi büyük takımlarla anılan Ryan Donk, Ocak 2016'da sözleşmesinin bitimine 6 ay kala 2.5 milyon Euro bedelle Galatasaray'a transfer oldu. Bu transferde Wesley Sneijder'in de rol oynadığı konuşuldu. Donk, Galatasaray formasıyla oynadığı maçlarda beğenilmedi ve eleştirilerin odak noktasındaki oyuncu oldu. Galatasaray, sezonu 6. bitirirken günah keçilerinden biri de Ryan Donk'tu.

2 MAÇ DAHA OYNASA BETİS'TE KALACAKTI

Ryan Donk, 2016/17 sezonunu Betis'te kiralık geçirdi. Galatasaray, maaşının 500 bin euro'sunu ödeyerek İspanya'ya gönderdi. Donk, 20 maçta oynasa Betis bonservisini 1.5 milyon euro karşılığında almak zorunda kalacaktı. Donk, 18 maça çıktı ve 2 maç eksik kalınca Galatasaray'a geri döndü. 2017/18 sezonuna Igor Tudor ile şampiyonluk parolasıyla başlayan Galatasaray, Ryan Donk'u kadroya kaydetmedi. Igor Tudor, Malatya'da gelen 2-1'lik mağlubiyet sonrası görevden alındı. Ara transfer dönemi başlayınca yeni teknik direktör Fatih Terim, Donk'u listeye ekledi. İlk 2 maçta 25 dakika süre alan Donk, önliberoda Terim'in aradığı isim oldu. Sezon sonuna kadar Donk, her maçta forma giydi. 

FATİH TERİM İLE YÜKSELİŞE GEÇTİ

Galatasaray şampiyonluğa uzanırken Donk, en büyük kahramanlardan biri oldu. Ryan Donk, 32 yaşında kariyerini bambaşka bir noktaya evriltmiş ve durmaya niyeti yoktu. 2018/19'da Galatasaray şampiyonluğa uzanırken toplam 37 resmi maçta forma giydi. 28'inde ön libero, 7'sinde stoper ve 2'sinde santrfordu, evet santrfor! Terim ne istediyse yapan, takıma örnek olan ve Florya'nın liderlerinden biri haline gelen bir Donk vardı karşımızda. 2016'da Sneijder, saha ortasında Ryan Donk'u sertçe uyarıyordu. Saha dışında ise Donk'un gece hayatı nedeniyle Florya'da olay çıkıyordu. 2018'de ise Florya'ya liderlik yapan, örnek bir yaşantısı olan bir Donk oldu.

Önlibero bölgesine Nzonzi, Lemina, Seri gibi yıldızlar, stopere Luyindama ve Marcao gibi isimler transfer edildi. Ancak Ryan Donk hiçbir zaman rekabetten kaçmadı, mücadele etmekten vazgeçmedi. Kariyerinde AZ Alkmaar, West Brom, Club Brugge gibi kulüpler olan, potansiyeline her zaman inanılan Ryan Donk, Fatih Terim ile geç buluştu ancak buluşunca da zirvesini yaşadı. Önlibero bölgesine Nzonzi, Lemina, Seri gibi yıldızlar, stopere Luyindama ve Marcao gibi isimler transfer edildi. Ancak Ryan Donk hiçbir zaman rekabetten kaçmadı, mücadele etmekten vazgeçmedi. Kariyerinde AZ Alkmaar, West Brom, Club Brugge gibi kulüpler olan, potansiyeline her zaman inanılan Ryan Donk, teknik direktör Fatih Terim ile geç buluştu ancak buluşunca da zirvesini yaşadı.

FCN Maraton'un yeni bölümünde Galatasaray'ın devre arasında kadrosuna kattığı oyuncular analiz edildi. Gedson Fernandes, Galatasaray'a neler katar? DeAndre Yedlin'in oyun tarzı nasıl? Hepsi ve daha fazlası için Maraton'u izlemeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! 


FCN Blog YouTube kanalına desteğinizi bekliyoruz; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.