STSL | Seri devam ediyor!

Süper Lig'de lider Galatasaray, sezonun 27. haftasında evinde Erzurum Büyükşehir Belediyespor'u ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona kontrolü elinde bulunduran Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 2-0'lık net galibiyetle ayrılırken, takımımıza galibiyeti getiren goller Mostafa Mohamed'den geldi. 

Ligde oynadığı son 7 maçı kazanarak liderliğini perçinleyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim geçtiğimiz haftalarda kazanan ilk 11'ini bozmamayı tercih etti. Deneyimli teknik adam mücadeleye Fernando Muslera - Deandre Yedlin, Marcao, Luyindama, Ömer Bayram - Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç - Arda Turan, Henry Onyekuru ve Mostafa Mohamed onbirini tercih ederek başladı. Kasımpaşa karşılaşmasında yağan kar yağışı nedeniyle zeminde ciddi bozulmalar gerçekleşirken, karşılaşma sonrasında gerçekleşen bakım çalışmalarının ardından zemin kısmen toparlamış göründü.. Zemindeki bozukluklar zaman zaman oyunun başında Galatasaray'ın pas oyununa engel yaratırken, takımımız oyunun kontrolünü ele alarak mücadeleye başladı. Fizik gücü yüksek ve teması seven bir ilk 11 sahaya süren Terim, bunun karşılığını orta sahanın kontrolünü ele alarak aldı. Karşılaşmada ilk yarım saatlik dilimde rakip ceza sahasında net bir gol fırsatı bulamayan Galatasaray, aradığı golü 37. dakikada Mostafa Mohamed'in ayağından buldu. Sağlı sollu gelişen ataklar sonrasında sol çizgide topla buluşan Emre Kılınç'ın ceza sahasına ortasında Henry Onyekuru kafayı vurdu ancak kaleci ayağıyla karşıladı. Dönen topu kontrol ederek önüne indiren Mostafa Mohamed çok sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak gol perdesini açtı. Golün ardından bir kaç dakika sonra bir kez daha rakip kalede tehlike yaratan Galatasaray, ceza sahası içerisinde Arda Turan'ın nefis şutuna direkler izin vermedi. Direklerin izin vermediği Arda Turan bu pozisyondan yaklaşık 5 dakika sonra futbol zekasını konuşturduğu bir pozsiyonda Mostafa Mohamed'in ikinci golünde hazırlayıcı oldu. Savunma arkasına atılan uzun topta ofsaytta olduğu için Arda hareketlenmezken, Mısırlı golcü topu takip etti ve altı pasın içerisinde kontrol ettiği topu çok sert bir vuruşla üst direğe çarptırarak ağlarla buluşturdu. Golün ardından yapılan VAR incelemesinde herhangi bir ofsayt durumu olmadığı doğrulandı ve gol geçerli sayılarak takımımız farkı 2'e çıkarttı. İlk yarıda bu pozisyonun ardından başka bir pozisyon olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 2-0 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısında takımımız aynı ilk 11 ile başladı. Oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam eden Fatih Terim'in öğrencileri, ikinci yarıda rakip kalede ciddi bir tehlike yaratamadı. Zaman zaman sol çizgide Ömer - Onyekuru ikilisiyle rakip kaleye tehlike yaratmak istemesine karşın Erzurumspor takımının kompakt savunmasının yanı sıra Galatasaray'da ön tarafta tabir-i caizse ince işleri yapacak isimlerin etkili olmaması dikkat çekti. Dakikalar 48'i gösterdiğinde Gedson Fernandes topla birlikte ceza sahasına süratle girdi ancak çaprazdan kaleye vurmak istediği pozisyonda Manuel da Costa kademeye girdi. Bu pozisyonun ardından rakip kaleye ilk şutu 60. dakikada çeken takımımız, dakikalar 65'i gösterdiğinde Mostafa Mohamed'in indirdiği kafa topunda Arda Turan'ın pasında Emre Kılınç'ın sert plasesiyle skoru 3-0'a getirdi. Ancak karşılaşmanın VAR hakeminin uyarısı sonrasında pozisyonda Henry Onyekuru'nun elle oynadığı tespit edildi ve Emre'nin golü iptal edildi. Kalesinde rakibine pozisyon vermeyen takımımız, rakip kalede de etkili bir atak gerçekleştiremezken oyunun kontrolünü elinde tutarak maçın son bölümünü oynadı. Karşılaşmanın 85. dakikasında Mostafa Mohamed kenara gelirken, yaklaşık 2 aylık aranın ardından Radamel Falcao takıma dönmüş oldu. Mücadelenin son dakikalarında Taylan Antalyalı'nın savunma arkasına attığı nefis pasta Kerem Aktürkoğlu karşı karşıya pozisyonda kaleciyi geçemezken, bu pozisyonun ardından son düdük çaldı ve Galatasaray ligdeki galibiyet serisini 8 maça taşıyarak liderliğini de perçinledi. 

Fortuna Sittard başkanı Işıtan Gün konuğumuz olduğu programda Mayıs ayındaki seçimlerde başkan adayı Burak Elmas'ın listesinde olacağını açıkladı! 👇👇


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.