STSL | Zor"bay" galibiyet!

Süper Lig'de lider Galatasaray, sezonun 26. hafta karşılaşmasında Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında ilk yarıda etkili bir oyun ortaya koyan ancak maçın hakemi Zorbay Küçük'e takılan Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak liderliğini perçinledi. Takımımıza galibiyeti getiren gol Emre Kılınç'tan geldi. 

Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında yoğun kar yağışı altında ve ağır bir zeminde mücadele eden Galatasaray, karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken teknik direktör Fatih Terim ideal ilk 11'inde önemli değişiklikler yapmıştı. Deneyimli teknik adam Alanya deplasmanında da Kasımpaşa karşılaşmasında iyi performans sergileyen bazı isimleri ödüllendirirken, cezası biten kaptan Arda Turan kadrodaki yerine döndü. Alanya deplasmanında takımımız mücadeleye Fernando Muslera - DeAndre Yedlin, Marcao, Luyindama, Ömer Bayram - Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç - Arda Turan, Henry Onyekuru ve Mostafa Mohamed onbiriyle başladı. Rakibi karşısında maça etkili başlayan Galatasaray ön alanda pres, orta sahada da kalabalık bir yerleşim planıyla mücadeleye başladı. İlk dakikalarda Mostafa Mohamed'in vuruşunda direğe takılan Galatasaray, bir kaç dakika sonra Henry Onyekuru'nun şutunda da az farkla dışarıya çıkması sonrasında aradığı golü bulamadı. Ancak baskısını arttıran ve rakip yarı alanda daha etkin bir oyun ortaya koyan takımımız Alanyaspor'un en ciddi pozisyonu olan Salih Uçan'ın direkten dönen şutunun devamında Yedlin ile sağ kanattan atağı başlattı ve Emre Kılınç ceza sahasında buluştuğu topu ağlara göndererek skoru 1-0'a getirdi. Golden bir kaç dakika sonra Henry Onyekuru ceza sahasında rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ancak maçın hakemi Zorbay Küçük "devam" dedi. Golün ardından Alanyaspor'un etkili ataklarında Fernando Muslera başarılı kurtarışlar yaparken, 33. dakikada Babacar'ın sert faulü sonrasında Luyindama'nın kaşı açıldı. Beşiktaş derbisinde Diagne'nin kırmızı kart gördüğü pozisyondan daha şiddetli bir faul olmasına rağmen mücadelenin hakemi Zorbay Küçük pozisyonu "kontrolsüz hareket" olarak değerlendirdi ve sarı kartına başvurdu. Galatasaray adına gelişen bir başka atakta, dakikalar 42'i gösterdiğinde Tzavellas hızlı hücumu "kayarak ve iki eliyle" topu kontrol ederek kesti ancak Zorbay Küçük'ün kararı hareketin futbol kuralları içerisinde olduğuna yönelik oldu ve taç atışıyla oyun başladı. İlk yarının son anlarında Emre Kılınç'ın sol çizgiye inerek açtığı ortada Onyekuru'nun dokunamadı. Devam eden pozisyonda karambol oluşurken Mohammed topu kontrol edemedi ancak Onyekuru topa vurma imkanı buldu. Nijeryalı oyuncunun şutu yan ağlarda kaldı. Mücadelenin ilk yarısı bu pozisyonla birlikte sona erdi ve Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Alanyaspor karşısında ikinci yarıda ilk 15 dakikalık bölümü ilk yarıdan pasajlar sunarak oynayan Galatasaray, oyunun son yarım saatlik bölümünde ise yarı alanına kapanarak rakibine pozisyon şansı tanımadı. Zaman zaman rakip yarı alanda hızlı hücumlar ve uzun toplarla tehlike yaratmak isteyen takımımız Henry Onyekuru ile girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Özellikle 65. dakikadan sonra topu tamamen rakibine bırakan ve savunmadan uzun toplarla çıkarak Mostafa Mohamed'in hava toplarındaki etkisini kullanarak Emre Kılınç ve Henry Onyekuru'nun süratiyle rakip ceza sahasına girmeye çalışan Galatasaray bu oyun planında pek başarılı olamazken, savunmada da rakibine karşı önemli bir direnç ortaya koydu. Kendi alışagelen oyunu dışında bambaşka bir oyun ortaya koyan ve hatta oyunun bir bölümünde topla oynama oranı %80-20 olan mücadelede Fernando Muslera son dakikalarda yaptığı kurtarışlarla yıldızlaştı. Fatih Terim'in öğrencileri savunma ağırlıklı oynadığı bölümde herhangi bir hata yapmadı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak ligdeki galibiyet serisini 7 maça taşıdı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.