Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi!

Süper Lig'de son iki haftada 5 puan kaybederek zirve yarışında ağır bir darbe alan Galatasaray'da sürpriz bir gelişme yaşandı. Hafta sonu oynanılan Sivasspor maçının ardından stadın zemininin kötü olmasından dolayı yöneticileri Younes Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi! 

Galatasaray'da tartışılan isim olan ve her sene performansıyla gündem olan, son olarak da Sivasspor maçı sonrasında yönetimle ilgili söylediği sözler nedeniyle kulüp içerisinde tartışılan Younes Belhanda'nın sözleşmesi feshedildi. Bu sezon da bazı maçlar sonrasında tartışılan Belhanda, son olarak Sivasspor'la oynanan ve 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamalarla yönetimin dikkatini çekti. Belhanda, maçtan bir gün sonra söylediklerinin yanlış anlaşıldığını ifade etse de, Galatasaray yönetimi bu konunun üzerine gitti. Faslı futbolcunun açıklamalarını bir tercüme bürosuna yeminli bir şekilde tercüme ettiren Galatasaray yönetimi, demeçlerdeki yönetimi eleştiren sözcükler nedeniyle tek taraflı ayrılık kararı aldı. Tercüme bürosunun hazırladığı evrak kulüp tarafından resmi olarak paylaşıldı. 

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Profesyonel futbolcu Younes Belhanda ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. arasında akdedilen 3 Temmuz 2017 tarihli Profesyonel Futbolcu Transfer Sözleşmesi, Younes Belhanda'nın 7 Mart 2021 tarihli Galatasaray A.Ş. - Demir Grup Sivasspor müsabakasından sonra BEIN Sports ile yapmış olduğu röportajda Kulüp'ün imajına ve Kulüp Yönetim Kurulu Üyelerinin saygınlıklarına zarar veren ve hakarete varan beyanlarda bulunması sebebiyle ve daha öncesinde de Sözleşme ve Kulüp İç Disiplin Yönetmeliklerine ısrarlı şekilde aykırılık teşkil eden eylemlerde bulunmasının, taraflar arasındaki ilişkiyi çekilmez hale getirmiş olması nedeniyle, Younes Belhanda'nın Profesyonel Futbolcu Sözleşmesi, FIFA Oyuncuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın 14. Maddesi uyarınca 10 Mart 2021 tarihinden itibaren derhal, tek taraflı ve haklı sebeple feshedilmiştir.



FCN Blog'un kendisine has konsepti Maraton'un yeni bölümü yayında! Galatasaray evinde oynadığı Sivasspor karşılaşmasında 2 puan bırakırken, zirvedeki yerini de kaybetti..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.