KBL | Hatay deplasmanında önemli galibiyet!

Kadınlar Basketbol Ligi'nde normal sezonun 23. haftasında Hatay BŞB ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray kadın basketbol takımı sahadan 63-74'lük skorla galip ayrılarak ligdeki galibiyet serisini sürdürdü. Yeni transferimiz Sami Withcomb ayağının tozuyla çıktığı karşılaşmada 10 sayı - 6 asistlik performansıyla mücadele etti. 

Galatasarayımız maça Asena Yalçın, Epiphanny Prince, Samantha Whitcomb, Anete Steinberga ve Kuanitra Holingsvorth beşiyle başladı. Başa baş geçen ilk çeyreğin tamamı karşılıklı sayılar geçti. Yeni transferimiz Whitcomb'un iki üçlük isabetiyle iyi bir başlangıç yaptığı periyot 16-16 eşitlikle tamamlandı. İkinci periyotta ise savunmada ve hücumda daha agresif bir Galatasaray vardı. Steinberga'nın mükemmel enerjisine Whitcomb ve Pelin Derya Bilgiç de dış atışlarıyla katkı yaptı. Rakibe 14 sayı imkanı verdiğimiz bu çeyrekte takımımız da 25 sayı kaydederek ilk yarı 41-30 üstün kapadı. 

Üçüncü çeyreğe Mercedes Russell'ın sayısıyla başladık. Pelin Derya Bilgiç'in üç sayı katkısıyla periyot başında farkı 16'ya çıkardık: 30-46. Rakip takım yakaladığı seri ile 36 saniye kala Özge Yavaş'ın üçlüğüyle farkı 9'a çekti: 47-56 ve son çeyreğe 9 sayı avantajıyla girdik.  Son periyot karşılıklı sayılarla başladı. Anete Steinberga'nın üst üste bulduğu sayılara Mercedes Russell ve Pelin Bilgiç de katkı vererek farkı çift hanelerde tuttuk. Hatay 3 dakika kalan hızlı hücumda Gueye'nin turnikesiyle farkı 9'a indirdi ve molaya gittik. Moladan Prince'in turnikesi ve Holingsvort'un orta mesafe basketiyle döndük ve fark tekrar çift hanelere çıktı: 63-74. Kalan bölümde iyi bir savunmayla skor avantajını koruyarak maçı 74-63 kazandık.

Bu skorla Galatasaray, rakibinin 7 maçlık kazanma serisine son verdi. Üç basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği müsabakada Anete Steinberga, 21 sayılık müthiş performansına 13 ribaunt ekleyerek double-double yaptı. Mercedes Russell 12 sayı ve 8 ribauntluk benç katkısı verdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.