FIFA 21 | Kariyer modu için oyuncu önerileri..

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmamız gereken şu günlerde, bir de üzerine FIFA Ultimate Team'de özellikle son dönemde çıkan "TOTY" kartları sonrasında WL yapmak oldukça zorlu ve aynı zamanda sinir bozucu olmaya başladı. Oyuncuların bir çoğu FUT Weekend League yerine kariyer modunda yeni serüvenlere yelken açmaya başladı. FIFA 21'de kariyer modunda bir çok yenilik söz konusu olurken, mutlaka kadroya katmanız gereken wonderkid isimleri sizlerle paylaşacağız.. Ancak liste öyle klasik Donnarumma, De Light, Tonali, Sancho, Mbappe falan değil. Bu isimleri çok fazla duymadığınıza eminiz..

KALECİ: MAARTEN VANDEVOORDT, ILLAN MESLIER VE LAUTARO MORALES
Kariyer modunda oyuncular ikiye ayrılır.. Tüm maçları kendisi oynayanlar veya simüle edenler. Oyundaki tüm maçları eğer kendiniz oynamıyor ve sezonu simüle ediyorsanız, daha çok antrenman yaptırıp kulübün diğer işleriyle uğraşıyorsanız iyi bir kaleciye ihtiyacınız var. FIFA 20'de ilk olarak Galatasaray ile kariyer modunu açtığınızı düşünelim. Kalenizde uzun yıllar kaleyi gözünüz kapalı emanet edeceğiniz bir isim var, Fernando Muslera. Ancak sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Uruguaylı kaleciyi satarak kendinize bütçe yaratabilir ve oyunun wonderkid kalecilerinin transferi için kaynak oluşturabilirsiniz. 

FIFA 21'de bilindiği üzere oyunun en büyük potansiyelli kalecisi 92 overall ile Gianluigi Donnarumma. Ancak bu bilinen ve klasikleşen wonderkid ismin ardından oyunun en iyi kalecisinin Genk altyapısından yetişen 19 yaşındaki Maarten Vandevoordt olduğunu biliyor muydunuz? Oyunun başlangıcında 68 overalle sahip olan Belçikalı file bekçisi düzenli oynadıktan sonra çok kısa bir sürede değerini 86'a çıkartırken, uzun bir süre de oyunu domine ederek devam ediyor. Genk'in genç kalecisini takip eden bir başka isim ise Leeds United forması giyen Illan Meslier oldu. 20 yaşındaki Fransız kaleci oyunun ilk açılışında 74 overalle ortalama bir performans sergilerken, bir kaç yıl içerisinde 85 overalle ulaşarak oyunun en iyi isimlerinden birisi haline geliyor. Üç numarada ise Güney Amerika kıtasına gitmek gerekecek. Lanus forması giyen  20 yaşındaki Lautaro Morales oyunun başında 72 overallik standart performansını bir kaç yıl içerisinde 85'e çıkartarak takımınızın değişmez bir parçası olmayı başarıyor. 

SAĞ/SOL BEK: TOMAS TAVARES, NUNO TAVARES
Oyunun en iyi beklerinden birisi olan Trent Alexander-Arnold kuşkusuz aynı zamanda kariyer modunda ilerleyen dönemde oyunun en iyi oyuncularından birisi haline gelerek dominant bir performans sergiliyor. Savunmanın sağ tarafı için İngiliz beki takip eden isim Barcelona'nın genç savunmacısı Dest olurken, Amerikalı oyuncunun 88 overalle çıktığını söylemek mümkün.. Ancak bilinen isimlerin dışına çıkarak rotamızı Güney Avrupa'ya kırıyoruz ve Portekiz Ligi ekiplerinden Farense forması giyen Tomas Tavares'i listemize ekliyoruz. Oyunun başında 73 overalle sahip olan 19 yaşındaki genç sağ bek düzenli forma giymesinin ardından 85 overalle yükselerek oyunun önemli bekleri arasında yer alıyor. Tavares için şunu belirtmekte fayda var. Genç oyuncunun bonservisi Benfica'da ve ilk sezon transfer etmeniz biraz zor. İkinci sezon için elinizi çabuk tutun derim..

Savunmanın solu için oyunun en iyi isminin Bayern'in yer uçağı Alphonso Davies olduğunu söylemeye gerek yok. 19 yaşındaki Kanadalı oyuncu sadece bir iki sezonda 90 overalle ulaşırken, kendisini takip eden isim AZ Alkmaar altyapısından yetişen Hollandalı savunmacı Owen Wijndal oluyor. Oyunun başında da ciddi bir bonservise sahip olan Wijndal yerine, bizim önerimiz savunmanın solu için Benfica'nın genç savunmacısı Nuno Tavares olacak. Oyunda real face isimlerden birisi olan Tavares, açılışta 73 overall iken düzenli forma giymesinin ardından 86'a çıkarak kendisinin oyunun en iyi ikinci sol beki haline getiriyor. Sağ bek için önerimiz olan Tomas Tavares ile kardeşlik bağını da düşünürsek, takım içi kimyada sorun da yaşamazsınız..

STOPER: LEONIDAS STERGIOU, RADU DRAGUSIN VE OZAN KABAK
Futbol simülasyon oyunlarında wonderkid denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisi Juventus'un kamyonla para döktüğü Matthijs de Ligt olurken, 92 overalle yükselen Hollandalıyı sadece bir overall geriden takip eden isim Dayot Upamecano oluyordu. Oyunun ilk başında Dinamo Zagreb forması giyen ancak gerçek hayatta sonradan 16 milyon Euro bonservisle Leipzig'in yolunu tutan Josko Gvardiol'u da bir kenara bırakırsak size listenin ilk ikisini transfer edebilmek için sizin de oyunda kamyonla para vermeniz gerekecek ancak en az onlar kadar gelişebilecek 3 ismi biliyoruz. 

Savunmanın merkezi için oyunun en değerli isimlerinden birisi, ilk açılışta 67 overalle sahip olmasına karşın düzenli bir sezonun ardından önce 75'leri, ardından da 86-88 arasına çıkmayı başaran Leonidas Stergiou olacak. İsviçreli stoperin ardından ikinci sırada Juventus'un genç savunmacısı Radu Dragusin var. 18 yaşındaki Rumen oyuncu oyunun ilk yılında 65 overalle sahip olup, bir takımda düzenli olarak oynaması mümkün olmayan bir isim ancak uzun süren antrenman performansları ve zaman zaman rotasyonda şans bulmasıyla ikinci yıl +70 overalle takımın bir parçası olabiliyor. Geliştirmek için biraz zamana ihtiyacı olan Rumen isim ilerleyen yıllarda 85-86 overall bandına çıkarak takımınızın savunmada önemli bir ismi olmayı başarabilir. Üçüncü isim ise, bu yazıda biraz torpille kendisine yer buldu. "As bayrakları, as" diyebileceğimiz evlat kontenjanından Ozan Kabak oyunun en değerli savunmacıları arasında ilerleyen yıllarda kendisine yer bulabiliyor. Schalke'den devre arasında Liverpool'a kiralık giden genç oyuncumuz oyunun ilk yıllarında 75 overall ile takım içi ideal bir değere sahip olurken, bir kaç yıl düzenli forma giydikten sonra 88 overalle kadar yükseliyor. 

MERKEZ ORTA SAHA: GUSTAVO ASSUNCAO, RYAN GRAVENBERCH
FIFA serilerinde son yıllarda defansif orta saha pozisyonu denildiğinde akla gelen ilk isim İtalyanların yeni yıldızı Sandro Tonali olarak biliniyor. Bu sezon başında Milan'a imza atan 20 yaşındaki oyuncunun transferi oldukça yüklü bir meblağa geçerli olduğunu söylemek gerek.. Oyunun ilk yıllarında 77 ile başlayan Tonali, bir kaç yıl sonra 90 overallin kapısına dayanıyor. 20 yaşında olması nedeniyle de rahatlıkla sizi 10 yıl idare edebiliyor.  Ancak bu noktada daha gerçekçi bir ismin transfer edilmesi mümkün; Famalicao forması giyen Gustavo Assuncao. 20 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu oyunun başında 74 overalle sahipken direkt olarak ilk 11'de şans verebileceğiniz bir isim olarak göze çarpıyor. Brezilyalı merkez oyuncu sadece bir yıl sonra 80'li overalleri görürken, üçüncü sezondan itibaren elit bir isim olmayı başararak 85 overall bandına çıkmayı başarıyor. Assuncao oyunun en iyi isimleri arasında yer alırken, sizi de uzun bir süre rahatlatmış oluyor. Tabii alttan bir regen çıkartmazsanız.. 

Merkez orta saha pozisyonu için oyunun en iyi wonderkid ismi Ajax altyapısından yetişen 18 yaşındaki Ryan Gravenberch olduğunu görüyoruz. Oyunun ilk yılında 76 overall ile başlayan Hollandalı oyuncu kısa bir süre sonra kendisini 80 overalli isimler arasına atarken sadece 3 sezon içerisinde 90 overalle kadar yükseliyor. Transfer etmek için kesenin ağzını biraz açmak gerekecek, tıpkı Borussia Dortmund'un genç merkezi Jude Bellingham gibi.. 17 yaşındaki İngiliz oyuncunun da gelişim hikayesi Ryan Gravenberch gibi olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu pozisyonda transferi daha kolay isimlerden birisi Chelsea'nin genç merkezi Billy Gilmour. Oyunun başında 71 overalle sahip olan 19 yaşındaki İskoç merkez oyuncusu iki yıl içerisinde düzenli oynadıktan sonra 80 overalle yükseliyor. Dördüncü yıldan itibaren elinizde elit bir orta saha olarak, 86 overalle sahip bir isim yer alıyor. 

Ofansif orta saha pozisyonu için oyunun en iyi wonderkid isimleri bilindiği üzere Kai Havertz ve Phil Foden olurken, devre arasında Arsenal'e transfer olan Norveçli genç oyuncu Martin Odegaard üçüncü sırada yer alıyor. Oyuna +80 overaller ile başlayan ve kısa bir sürede 90'ları gören bu isimleri transfer etmek pek mümkün görünmese de, ilk yıllarda transfer edilebilecek ancak birazcık para harcanabilecek isimler söz konusu.. Bu noktada ilk sırada yer alan isim Leverkusen'in genç orta saha oyuncusu Florian Wirtz. Oyunun başında 76 overale sahip olan Alman oyuncu düzenli olarak forma giydikten ve biraz da antrenman metodu gördükten sonra 89 overalle yükseliyor. Genç yaşının da etkisiyle Alman oyuncu uzun bir süre oyunu domine ediyor. Bunun yanı sıra Güney Amerika kıtasına döndüğümüzde bu noktada Velez forması giyen ve oyuna 74 overalle başlayarak ilerleyen yıllarda 88 overale yükselen Thiago Almada'nın da adını vermek mümkün.. Üçüncü olarak ise, geçtiğimiz günlerde Avusturya milli takımını seçen Yusuf Demir'i belirtmemiz gerekiyor. Oyunun ilk günlerinde 66 overale ve düşük bir bonservise sahip olan Yusuf, bir kaç yıl içerisinde oyunun en iyi ofansif orta sahalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Genç oyuncu 87 overall olarak bilinse de, oyun içerisindeki antrenman yüklemeleriyle birlikte 90 sınırını zorluyor. 

KANATLAR: CHRISTOS TZOLIS, FRANSCISCO CONCEICAO
FIFA 21'de takımınızı hücuma taşıyacak en önemli faktörler kuşkusuz kanat oyuncularınız.. Orta sahadaki kanatların yanı sıra açık oyuncularının transferi için yüklü ücret ödemek gerekiyor. Oyunun bilinen wonderkidleri (Pedri, Vinicius, Ansu Fati, Sancho, Diaby vs..) bir kaç yıl içerisinde 90 overall bandında dolaşırken, daha gerçekçi transfer hedeflerinin olduğunu söylemek mümkün. Örneğin, PAOK forması giyen 18 yaşındaki Yunan kanat oyuncusu Christos Tzolis belkide bu alanda en ucuz ve en gerçekçi hedef olacak. Oyunun başında 71 overalle sahip olan Yunan isim düzenli olarak forma giydikten ve antrenman metodlarının da yüklenmesiyle birlikte 88 overale yükseliyor. Bunun yanı sıra Arjantinli genç oyuncu Agustin Urzi de sizi üzmeyecek türden bir isim. 20 yaşındaki Arjantinli oyuncu 72 overall ile başladığı oyunun ilerleyen yıllarında 87 overall ile sizi hem zaferlere taşıyor, hem de gelecek adına önemli bir gelir elde etmenize kapı açıyor. 

Sol kanattaki bu adaylara sağ kanatta ise Porto'nun genç oyuncusu Francisco Conceicao eşlik ediyor. 17 yaşındaki Portekizli oyuna 66 overall ile başlarken, üç - dört sezon sonra 80-85 overall arasında dolaşmaya başlıyor. Maksimum çıkacağı limit ise 87 overall olarak biliniyor. Bunun yanı sıra daha gerçekçi ve ilk yıllardan itibaren ilk 11'de şans verebileceğiniz isimlerden birisi de, VFB Stuttgart forması giyen 20 yaşındaki Kongolu kanat oyuncusu Silas Wamangituka olacak. 75 overall ile oyuna başlayan Wamangituka bir kaç yıl düzenli olarak forma giydikten sonra 85 overalle yükseliyor ve hatta antrenmanlardaki başarısına göre 87'i zorluyor. 

FORVET: DARWIN NUNEZ VE ABDALLAH SIMA
Oyunun tanıtımı yüzlerinden Kylian Mbappe ve Erling Haaland hiç kuşkusuz genç yaşlarının da etkisiyle kariyer modunda takımlarını uzun bir süre sırtlamayı başarıyorlar yada 200 milyonlu bonservis bedellerinin ödenmesine neden oluyorlar. Altyapıdan eğer 90 overall potansiyelli bir regen çıkartamazsanız da, bu isimlerle ölçüşmek oldukça zorlu.. Örneğin, Real Sociedad forması giyen Alexander Isak bu isimlerin tahtını sallamak için güzel bir aday ama kadroya katmak için kesenin ağzını açmak gerek. Ancak oyunun en iyi forvetleri arasında yer alabilecek ve gerçekçi transfer hedefleri de yok değil. Örneğin, Benfica'nın 21 yaşındaki Uruguaylı forveti Darwin Nunez ve Slavia Praha forması giyen 19 yaşındaki Abdallah Sima bu alanda direkt transfer hedefi yapabileceğiniz isimlerin başında geliyor.

95 overall potansiyelli Mbappe veya 93 overalle sahip olacak olan Haaland kadar olmasa da bu iki isim oyunun etkili forvetlerine dönüşüyor. Örneğin, Benfica forması giyen Nunez oyunun ilk yıllarında 76 overalle sahip olmasına karşın düzenli olarak forma giydikten sonra bir kaç yıl içerisinde 88 overale yükselmeyi başarıyor. Ceza sahasında tam bir canavara dönüşen ve simülasyon canavarı olan Nunez'i bu alanda takip eden isim 71 overalle oyuna başlayan Kamerunlu genç forvet oyuncusu Abdallah Sima. Slavia Prah forması giyen Sima, düzenli olarak forma giydikten ve biraz da antrenman metodlarında başarılı olduktan sonra potansiyelini 85 ve hatta 87'i zorlayacak şekilde geliştiriyor. Çok genç yaşta olması da, size diğer wonderkid adaylarıyla birlikte en büyük olma yolunda önemli bir avantaj sağlıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.