Galatasaray'da gündem Ceikhou Kouyate!

Ceikhou Kouyate

Gelecek sezon için transfer çalışmaları sürdüren Galatasaray, Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk'ün ardından ortasahaya bir takviye daha yapmak istiyor. Orta sahaya fizik kalitesi yüksek, savaşçı bir yıldız transferi yapmak isteyen Galatasaray’da Paulinho’dan sonra Ceikhou Kouyate de gündeme geldi. 

Fanatik gazetesinin haberine göre; Kongre sürecinde olmasına karşın Marcao ile sözleşme uzatan, Alpaslan Öztürk ve Aytaç Kara gibi sezonun flaş isimleriyle el sıkışıp transfer dönemine hızlı başlayan Galatasaray’da Fatih Terim hız kesmiyor. Yeni sezon kadrosu için çalışmalarını sürdüren deneyimli hoca orta sahaya bir süredir ‘Yeni Melo’ arayışı içerisindeydi. Çin’den Paulinho’ya göz koyan Galatasaray rotayı bir anda İngiltere’ye çevirdi. Crystal Palace’ın yıldız oyuncusu Ceikhou Kouyate yeniden Galatasaray’ın gündemine girdi. Bundan önceki 3 transfer döneminde de Cimbom'un istediği, ancak yüksek bonservis bedeli ve maaşı nedeniyle bitiremediği oyuncu bu kez İstanbul’a yakın. 

Hem orta saha hem stoper

Crystal Palace ile sözleşmesinin son yılına girecek olan Senegalli futbolcu kariyerinde yeni bir sayfa açmak istiyor. Yıllardır Galatasaraylı taraftarlardan da aldığı mesajlardan ötürü Cimbom'u takip eden Kouyate menajerler aracılığıyla yapılan öneriye bu kez sıcak bakıyor. Senegal Milli Takımı’nın da kaptanı olan başarılı oyuncu, önliberonun yanı sıra stoperde de tecrübeli. Bu nedenle Fatih Terim'in listede üst sıralara aldığı oyuncu için girişimlerin hızlandığı gelen haberler arasında. 

CHEIKHOU KOUYATE KİMDİR?

Peki Galatasaray'ın transfer gündemindeki Cheikhou Kouyate kimdir? Cheikhou Kouyate futbol kariyerine ilk olarak 1996 yılında ASC Yego Dakar'da başladı. Yerel bir takım olan Yego Dakar'da 10 sene boyunca mücadele verdi ve 2006 yılında Brussels takımının alt yapısına geçiş yaptı. Belçika ekiplerinden Anderlecht forması da giyen Cheikhou Kouyate, 2014-15 sezonunda West Ham United'a transfer oldu. Burada geçirdiği 4 sezonun ardından tecrübeli oyuncu 2018 yazında Crystal Palace'ın yolunu tuttu. Kulübüyle 2022 yılına kadar sözleşmesi olan 31 yaşındaki oyuncu, geçen sezon 36 maçta görev aldı ve 1 gol attı.

Galatasaray Başkan Adayı Metin Öztürk, FCN Blog Youtube kanalına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu! Metin Öztürk ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 👇👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.