KBSL | Nefesimiz yetmedi..

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'
nde play-off final serisinin ilk maçında Galatasaray kadın basketbol takımı ezeli rakibi Fenerbahçe Öznur Kablo'ya deplasmanda konuk oldu. Rakibi karşısında başabaş bir oyun ortaya koyan ve son ana kadar maçın içinde kalmayı başaran Sarayın Sultanları mücadeleden 73-66'lık skorla mağlup ayrıldı. 

Galatasaray kadın basketbol takımı final serinin ilk maçına Sude Yılmaz, Pelin Derya Bilgiç, Epiphanny Prince, Anete Steinberga ve Kuanitra Holingsvorth beşiyle başladı. Kuanitra Holingsvorth’un boyalı alandan bulduğu sayılarla maça başlayan takımımız, Asena Yalçın’ın orta mesafesi ve Steinberga’nın üçlüğüyle çeyrek ortasına kadar skoru dengede tuttu: 10-9. Iagupova’nın üçlüğüyle Fenerbahçe televizyon molasına 13-9 önde gitti. Kayla Mc Bride’ın üst üste sayılarıyla fark aleyhimize çift hanelere dayandı: 20-11. Asena Yalçın ve Anete Steinberga’nın sayılarıyla hücumda yeniden ritm kazandık. Fenerbahçe ilk çeyreği 26-18 önde kapadı. İkinci çeyrekte savunmada sertliği artıran takımımız, hücum anlamında istediği oyunu ortaya koyamadı. Pelin Bilgiç’in sayıları oyunumuza hareket getirdi. Rakip takımda Kia Vaughn’un sayılarıyla skor 07:04’te 30-22 oldu. Russell ve Holingsvorth’tan hücum katkısı alan takımımız, skor anlamında kısır geçen periyodu 10-8 önde kapatarak soyunma odasına 34-28 geride gitti.

Üçüncü çeyreğe Holingsvorth’un çember altından bulduğu üst üste dört sayı ile başlayarak farkı çeyrek başında ikiye indirdik: 34-32. Sabaly’nin sayısına Sude Yılmaz orta mesafe isabetiyle karşılık verdi: 36-34. Mc Bride’ın üçlüğü ve basit top kayıplarıyla Fenerbahçe’ye toparlanma şansı verdik: 39-34. Mc Bride potayı karşısına alarak bir üçlük daha kaydetti. Ona Pelin Bilgiç’in orta mesafe isabetiyle karşılık verdik. Hruscakova’nın üçlük isabeti ile 3:45’te fark tekrar 5’e indi: 46-41. Bu skorla televizyon molasına gidildi. Prince’in basket faul isabeti ile skor 48-44 oldu. Steinberga post oyunu ile skoru dengede tuttu. Iagupova’nın sayılarıyla 01:13’te fark çift hanelere dayandı ve molaya gittik: 55-46. Boş geçtiğimiz hücumları Fenerbahçe değerlendirdi ve son periyoda 60-47 geride girdik. Son çeyreğe dinamik bir başlangıç yapan taraf Galatasarayımız oldu. Prince ve Holingsvorth’un sayılarına Anete de katkı verince televizyon molasına 62-57 Fenerbahçe üstünlüğüyle gidildi. Moladan Pelin Bilgiçin üçlüğüyle döndük ve farkı ikiye indirdik: 62-60. Mc Bride ve Iagupova’nın tekrar sahneye çıkmasıyla 2 dakika kala fark 8’e çıktı: 70-62. Mercedes ve Prince’in sayılarıyla maçı bırakmadık: 70-66. Mc Bride’ın 32 saniye kala kaydettiği üçlük kırılma anı oldu: 73-66. Fenerbahçe Öznur Kablo mücadeleyi 73-66 kazandı.

Kuanitra Holingsvorth 16 sayı ve 8 ribauntluk performansıyla öne çıktı. Epiphanny Prince 13 sayı ve 5 asistle katkı verdi. Pelin Bilgiç ise 10 sayı, 4 ribaunt ve 7 asistlik performansla maçı tamamladı. 

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, FCN Blog Youtube kanalına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu! Burak Elmas ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.