Saray'ın kulislerinde neler oluyor?

Galatasaray’da daha önce 29 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan seçimlerde Metin Öztürk, Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu ve Işın Çelebi aday olduklarını açıklamıştı. Ancak pandemi sebebiyle seçimlerin 19 Haziran’a alınmasının ardından camia içinde merak edilen ‘Başka aday çıkacak mı?’ sorusu dün itibarıyla cevabını buldu. Yiğit Şardan'ın aday olması ve bütün adayların Divan Kuruluna başvurularını tamamlamalarıyla beraber Galatasaray’da tam altı adayla seçim maratonuna başlandı.

ÖNE ÇIKAN İSİM ŞARDAN

Yaşananların ardından herkes seçimi kimin kazanacağı konusunda araştırmalar yapmaya başlarken, Webaslan.com camianın nabzını tuttu. Kulislerden gelen bilgilere göre seçime 3-4 bin arasında katılım öngörülüyor. 2006 seçiminde henüz 43 yaşındayken Özhan Canaydın ile başa baş yarışan Yiğit Şardan'ın en az yüzde 20'lik oy potansiyeline sahip olduğu ve öne çıktığı bildirildi.

Yiğit Şardan'ın oyların çeyreğini alabileceği tahmin edilirken ilk rakibinin Eşref Hamamcıoğlu olacağı ve Burak Elmas'ın da ona yakın bir oy alacağı ifade ediliyor. Metin Öztürk'ün bu 3 ismi takip etmesi beklenirken, Işın Çelebi ve İbrahim Özdemir'in de sıralamayı izleyeceği öne sürüldü.

ALBAYRAK DA LİSTEDE

Adayların Divan Kuruluna gerekli evrakları teslim etmeleriyle beraber listeler de belli olurken önemli bir detay dikkatlerden kaçmadı. İlk seçim tarihinde aday olmayan ve Adnan Polat’ın destek verdiği Yiğit Şardan’ın listesinde mevcut yönetimde ikinci başkan olan Abdurrahim Albayrak yer alırken Burak Elmas da listesinde değişikliğe giderek Fatih Terim’in avukatı olan Rezan Epözdemir’i yönetim kuruluna dâhil etti. Daha önce aday olacağını açıklayan mevcut başkan Mustafa Cengiz ise yeniden göreve talip olmadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.