Süper Lig: Biz bitti demeden, bitmez!

Galatasaray, ligin 38. haftasında Beşiktaş'ı konuk etti. Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi şansını devam ettirmek için sarı kırmızılıların mutlaka kazanması gereken mücadeleden Galatasaray 3-1 galip ayrıldı. Ryan Babel, Radamel Falcao ve Arda Turan'ın golleriyle 3 puana ulaşan sarı kırmızılı ekip şampiyonluktan vazgeçmedi. Beşiktaş'ın tek golünü penaltıdan Ghezzal kaydetti. Bu önemli mücadelenin hikayesini bir de istatistiklerin ve sayıların diliyle okuyalım.

5: Maçın yan hakemleri toplam 5 kez ofsayt bayraklarını kaldırarak maçı durdurdu. Galatasaray 3 kez ofsayta takılırken Beşiktaş ise 2 kez ofsayta takıldı.

5: Maçın en fazla faul yapılan ismi 5 kez faule maruz kalan Marcao oldu. DeAndre Yedlin ve Atiba Hutchinson yaptıkları 4 faulle takımlarının en fazla faul yapan isimleri oldu.

9: Galatasaraylı futbolcular Ersin Destanoğlu'nun koruduğu kaleye toplam 9 kez şut çekti. Bu şutların 4 tanesi ceza sahası dışından olurken çekilen şutların 5 tanesi kaleyi buldu, 3 tanesi gol oldu. Siyah beyazlı futbolcular ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye toplam 7 şut gönderdi. Bu şutların 3 tanesi ceza sahası dışından olurken 2 tanesi kaleyi buldu. Maçın en çok şut çeken ismi 3 şutunda 1 isabet ve gol bulan Ryan Babel oldu. Maçın en çok isabetli şut çeken ismi ise Rachid Ghezzal oldu. Ghezzal'ın 2 şutu da kaleyi buldu.

9: Zorlu mücadelede toplam 9 kez köşe vuruşu kullanıldı. Bu köşe vuruşlarının 5 tanesini siyah beyazlı ekip kullanırken 4 tanesini de Galatasaray kullandı.

10: Galatasaray bu mücadelede toplam 10 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı. Maçın en çok top uzaklaştıran ismi tam 5 kez başarıyla bu müdahaleyi yapan Marcao oldu. Beşiktaş ise toplam 6 kez defanstan top uzaklaştırdı.

13: Sarı kırmızılı futbolcular rakip ceza sahasına toplam 13 kez orta açtı. Bu ortaların 3 tanesi isabeti buldu ve %23 oranında isabet oranı sağlandı. Beşiktaş ise Galatasaray ceza sahasına toplam 12 orta açtı. Bu ortaların 1 tanesi hedefi buldu ve %8 oranında orta isabeti sağlandı.

14: Galatasaray, 3 puan aldığı bu karşılaşmada toplam 14 kez pas arası yaptı. Taylan Antalyalı 4 kez pas arası yaparak bu istatistiğe damga vurdu. Konuk ekip ise 10 kez başarıyla pas arası yapabildi.

36: Maçın hakemi Cüneyt Çakır, toplam 36 kez faul düdüğüyle maçı durdurdu. Bu faullerin 18 tanesini Galatasaray yaparken 18 tanesini de Beşiktaş yaptı. Hakem, çaldığı bu faulleri toplam 7 kez sarı kart ile cezalandırdı. Bu sarı kartların 4 tanesini Galatasaraylı futbolcular görürken 3 tanesini Beşiktaşlı futbolcular gördü. Galatasaray'da Ryan Babel, Marcao, Ryan Donk ve Henry Onyekuru sarı kart gördü. Cüneyt Çakır ayrıca çaldığı 2 penaltıyla maça damga vurdu.

%37: Hava topu mücadelelerinde Galatasaray pek başarılı olamadı. Girilen hava topu mücadelelerinin %37'sinden başarıyla çıkan Galatasaray'da en fazla hava topu kazanan isim girdiği 2 mücadelenin 2'sini de kazanan Marcelo Saracchi oldu. Beşiktaş ise %63 oranında hava topu kazanarak rakibinin bu alanda önünde yer aldı. Siyah Beyazlı ekipte en fazla hava topu kazanan isim 8 kez başarıyla bu mücadeleyi kazanan Wellinton oldu

%40: Galatasaray, genellikle kazandığı mücadelelerde topa hakim bir oyun sergiliyordu. Bu maçta ise bu alışkanlığın bozulduğunu görüyoruz. Sarı kırmızılı takım 90 dakikanın %40'ında topa hakim oldu. Deplasman takımı ise %60 oranında topa hakim olarak maça hakim olsa da bunu skora yansıtamadı.

%46: Sarı kırmızılı takım ikili mücadele kazanma oranında da rakibinin gerisinde kaldı. Galatasaray %46 oranında ikili mücadele kazanırken Beşiktaş ise %54 oranında ikili mücadele kazandı. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi girdiği 17 mücadelenin 12'sinden başarıyla çıkan Josef de Souza oldu. Galatasaray'da ise takımın bu alanda lideri, girdiği 15 ikili mücadelenin 10'unu kazanan Gedson Fernandes oldu.

%56: Galatasaray, kendi sahasında %56 oranında top kapma yüzdesiyle oynadı. Galatasaray'da Gedson Fernandes 3 kez başarıyla top kaparak takımın bu alanda lideri oldu. %62 oranında başarılı top kapma yüzdesiyle oynayan Beşiktaş'da ise Josef de Souza 4 kez başarıyla top kaparak bu alanda hem maçın hem takımının lider ismi oldu.

%75: Galatasaray'ın kazandığı maçlarda gösterdiği yüksek oranda pas isabeti alışkanlığı bu maçta devam etmedi. Sarı kırmızılı takımın attığı pasların %75'i başarıyla takım arkadaşlarına ulaştı. Beşiktaş ise %83 pas isabetiyle oynadı. Düşük pas isabetine rağmen sonucu alan Galatasaray'da 49 pasın 45'ini başarıyla takım arkadaşlarına ulaştıran Taylan Antalyalı hem takımın en yüksek yüzdeli pas atan ismi hem de takımın en fazla pas atan ismi oldu. Beşiktaş'da ise Domagoj Vida 54 başarılı pas atarak takımın en fazla pas atan ismi oldu. Gökhan Töre ise 26 pasın 24'ünü takım arkadaşına başarıyla ulaştırarak takımın en yüksek yüzdeli pas atan ismi oldu.

82: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalan ve 82 kez topla buluşan Beşiktaşlı Fabrice N'Sakala oldu. Galatasaray cephesinde ise takımın en çok topla buluşan ismi 66 kez topla buluşan Taylan Antalyalı oldu.

238: Galatasaray, bu zorlu mücadelede toplam 238 kez başarıyla pas yaptı. Konuk ekip ise 388 kez başarılı pas yaptı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.