Euro 2020 | Bizim Çocuklar kötü başladı!

Ülkeler bazında Avrupa'nın en büyük futbol turnuvası olan Euro 2020, koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl gecikmeli de olsa resmen başladı. Roma'da müthiş bir açılış organizasyonu gerçekleştirilen turnuvanın açılış maçında da A Milli Futbol Takımımız, turnuvaya ev sahipliği yapan ülkelerden birisi olan İtalya ile karşılaştı. Rakibi karşısında oldukça silik bir oyun ortaya koyan Şenol Güneş'in öğrencileri sahadan 3-0 mağlup ayrılarak turnuvaya kötü bir başlangıç yaptı.

70bin kişi kapasiteli Roma Olimpiyat Stadı'nda turnuvanın açılış maçında koronavirüs salgını nedeniyle yalnızca 16bin taraftar yer alırken, yaklaşık 3-4bin Türk taraftar da tribündeki yerlerini aldı. Turnuvada hem şampiyonluğun ciddi adaylarından hem de grubun bir numaralı favorisi olan İtalya karşısında teknik direktör Şenol Güneş kontrollü bir oyun sergileyebileceği bir ilk 11'le sahaya çıktı. İtalya karşısında Uğurcan Çakır - Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş - Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman ve Burak Yılmaz onbirini tercih eden Güneş, takımının rakibini geride karşılaması konusunda bir tercihte bulununca İtalyanlar neredeyse ilk dakikadan itibaren oyunu tek kale oynamayı başardı. İlk yarıda ev sahibi ekip Immobile - Insigne ikilisi ile ceza sahasında birbirinin aynısı 3 pozisyondan yararlanamazken Türkiye'nin rakip kalede ciddi bir atağının olmaması büyük bir soru işareti olarak kaldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Yusuf Yazıcı'yı kenara alan Şenol Güneş, kanatta Cengiz Ünder'e şans verdi ve Hakan Çalhanoğlu'nu da orta sahaya çekti. Bu hamlenin ilk karşılığını da, ikinci yarıdaki ilk ciddi atağımızda almış olduk. Dakikalar 50'i gösterirken Cengiz Ünder orta sahada kazandığı topla tek başına hızlı hücuma çıkarken, çaprazdan şutunda Donnarumma gole izin vermedi. Bu pozisyonun ardından bu tarz kontralarla "rakip kalede tehlike yaratabiliriz" düşüncesi gelişmiş olsa da İtalyanlar maçın başından beri bizim ceza sahası önünde oynadığı oyunda aradığı golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Berardi'nin altı pasa ortasında Merih Demiral'ın ters vuruşunda top ağlarımıza gitti. Golün ardından İtalyan ekibini baskısını arttırmaya devam etti ve önce Locatelli, ardından da Insigne ile ceza sahası dışından kaleyi yokladıkları şutlarda Uğurcan Çakır başarılıydı. Golden sonra rakip yarı alanda hiç bir varlık gösteremeyen takımımız 66. dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Soldan gelişen atakta Spinazzola'nın şutunda top kaleci Uğurcan'dan döndü, dönen topta Merih ve Zeki hamle yapamazken Immobile altı pas içerisinde topu ağlara gönderek farkı 2'e çıkarttı. Golün ardından daha kontrollü bir oyun sergilenirken, maçın son 10 dakikasına girildiği sırada Uğurcan'ın pas hatasıyla başlayan İtalya atağında Immobile maçın başından beri denediği ayak içi plase şutunda topu ağlarla buluşturmayı başararak skoru tayin etti.

Karşılaşma genelinde Türkiye'nin rakip kaleye sadece 3 şut girişimi olurken, bu şutlarda isabet bulamadı. Maçın başından itibaren oyunu forse eden ve %65 topla oynama oranıyla mücadeleyi tamamlayan Mancini'nin öğrencileri, maç boyunca kaleye 24 şut denemesinde bulundu ve bunları 8'inde isabeti buldu. Pas sayılarında da İtalyanların çok ciddi bir üstünlüğü vardı ve %87 isabet oranıyla 536 başarılı pas yaptılar. Türkiye milli takımının bu alandaki istatistikleri ise %78 isabet oranıyla 282 isabetli pas oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.