Galatasaray'da kadroya yerli ayarı!

TFF'nin yeni sezonda uygulayacağını açıkladığı yabancı oyuncu kuralının ardından Galatasaray'da transfer stratejisi değişikliğe uğradı. Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda kadrodaki yerli oyuncu kalitesini arttırmayı hedefleyen Galatasaray'da yerli oyuncu operasyonunun tamamlanmasının ardından dış transferde hareketlilik yaşanacak. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; değişen yabancı kuralıyla birlikte yeni sezonda ilk 11'de en az 3 Türk futbolcu oynatma zorunluluğu Galatasaray 'ın transfer stratejisini direkt olarak etkiledi. İç transferin ardından Terim'in talimatı doğrultusunda dış transferde de öncelik Türk oyunculara verildi. Sezon sonunda sözleşmesi biten isimlerden Ömer Bayram, Emre Taşdemir, Arda Turan ve Emre Akbaba takımda kalırken, sadece Şener ile yollar ayrıldı. Eski yönetimin Alpaslan Öztürk-Aytaç Kara hamlesine Keçiörengücü'nden Barış Alper Yılmaz eklendi ve alternatifi bol yerli havuzu oluştu.

İDEAL 11 NETLEŞİYOR

Teknik direktör Fatih Terim de kafasında ideal kadroyu şekillendirmeye başladı. Geçen sezon Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç'a düzenli forma veren Terim, genç isimlerden Kerem Aktürkoğlu'nu son bölümde ilk 11'e monte etmişti. Yeni sezonda Terim'in A Planı olan 3 yerliyi yine Taylan-Emre Kılınç-Kerem oluşturacak. B Planı ise Aytaç-Emre Akbaba-Barış Alper üçlüsü. Yabancı sol bek arayan Galatasaray bu bölgede ihtiyaç halinde Emre Taşdemir ve Ömer Bayram'ı kullanabilir. Alpaslan stoper, Arda Turan orta saha ve Oğulcan Çağlayan da hücumda şans bulacak.

Galatasaray haberleri için tıklayın! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.