Patrick Van Aanholt resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, yabancı oyuncu transferlerine bir yenisini daha ekledi. Uzun süredir savunmanın soluna takviye yapmak isteyen takımımız geçtiğimiz sezon Crystal Palace forması giyen Patrick van Aanholt'u renklerine bağladı. Bonservisi elinde olan Hollandalı milli oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalanırken, imza bedeli ödenmeyen tecrübeli oyuncuya yıllık 1.7 milyon Euro ödenecek. 

PATRICK VAN AANHOLT KİMDİR?
29 Ağustos 1990, Hertogenbosch yada bilinen adıyla Den Bosch doğumlu olan Patrick John Miguel van Aanholt'un aile kökenlerinde bir çok futbolcu isim yer alıyor. Bunlardan en çok bilinen isim ise Feyenoord forması giyen Leroy Fer. Futbolcu bir çok akrabasının da varlığıyla birlikte çocuk yaşta futbola başlayan Aanholt, akademi eğitimini doğup büyüdüğü bölgenin takımlarından birisi olan Den Bosch'ta geçirirken, 2005 yılında ülkenin en büyük takımlarından PSV Eindhoven altyapısına transfer oldu. Hollanda milli takımının çeşitli yaş kategorilerinde de forma giymeye başlayan ve 17 yaşına kadar PSV altyapısında mücadele eden Patrick van Aanholt, gösterdiği performans sonrasında Chelsea kulübünün scoutlarının dikkatini çekmeyi başardı ve 2007 yılında 300bin Euro bonservis bedeliyle Londra'nın yolunu tuttu.

İngiliz ekibinde ilk sezonlarında U19 takımda boy gösteren Hollandalı savunma oyuncusu, bir sonraki sezon 2009/10 sezonu öncesinde Championship kulüplerinden Coventry City'e kiralandı. Ligin ilk yarısında düzenli olarak forma giyen Hollandalı sol bek, ligin ikinci yarısında aynı ligde mücadele eden Newcastle United'a kiralandı. Teknik direktör Chris Hughton önderliğinde Championship'te şampiyonluğa ulaşan Newcastle'da düzenli olarak forma giyen Van Aanholt sezonun son bölümünde (Nisan-Mayıs) kulübü Chelsea'ye döndü. 

2010/11 sezonuna Chelsea'de başlayan Hollandalı sol bek teknik direktör Carlo Ancelotti tarafından kadroda tutulsa da, takımın yıldızlarından Ashley Cole'un arkasında yedek beklemekten kurtulamadı. Zaman zaman maç kadrosunda yada zorluk derecesi düşük maçlarda süre bulan Van Aanholt, devre arasında düzenli oynamak için Championship takımlarından Leicester City'e kiralandı. Burada düzenli olarak 90 dakika forma giymeyi başaran Van Aanholt, bir sonraki sezonda da Premier Lig takımlarından Wigan Athletic'e kiralandı. Wigan'da yarım sezonda çok fazla şans bulamayan Van Aanholt, kulübünün pilot takımlarından Vitesse'ye yarım sezonluğuna kiralandı ve bir nevi İngiltere'de geçen 4.5 yıl sonunda yeniden Hollanda'ya dönmüş oldu. Bir buçuk sezon boyunca Vitesse forması giyen Patrick Van Aanholt burada çıktığı 84 maçta 7 gol - 10 asistlik performansla özgüvenini kazanmayı başardı ve 2014 yazında 2 milyon Pound bonservis bedeliyle Sunderland'e transfer oldu. 

2014-2017 yılları arasında Sunderland forması giyen Hollandalı savunma oyuncusu bu süreçte Premier Lig'de düzenli olarak şans buldu ve milli takımda da yer almaya başladı. Sunderland formasıyla 95 maçta 9 gol - 9 asistlik performans sergileyen Van Aanholt gösterdiği performansın ödülü 2017 yılının Ocak ayında 11 milyon Pound'luk bonservis bedeliyle Crystal Palace'a transfer olarak almış oldu. Sunderland'de küme düşme baskısını iliklerine kadar hisseden Hollandalı sol bek, ligin dengeli ve orta sıra takımlarından birisine geçmiş oldu. 2017 yılının Ocak ayından 2021 yılının Temmuz ayına kadar Crystal Palace formasını düzenli olarak giyen Patrick Van Aanholt bu süreçte takımının formasını 134 resmi maçta giydi ve 14 gol - 6 asistlik performans sergiledi. 2020 yılının Eylül ayında milli takım kampında omuz sakatlığı yaşayan Van Aanholt sezonun ilk 5 maçını bu nedenle kaçırırken, Ekim ayından itibaren takımdaki yerini geri kazandı ve ilk 11'de görev yapmaya başladı. Kulübüyle sözleşme uzatmamasının ardından Mayıs ayında teknik direktör Roy Hodgson tarafından yedek kulübesine çekilen Hollandalı tecrübeli sol bek sezon genelinde 23 maçta görev yaptı ve 1 asistlik katkı sağladı. 

Sezon sonunda Hollanda milli takımıyla Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren Van Aanholt, turnuvada son 16 turunda Çek Cumhuriyeti'ne kaybeden milli takımında 4 maçta da ilk 11'de görev yaptı. Şampiyonada üçlü savunma düzenini tercih eden Hollanda milli takım teknik direktörü Frank de Boer, tecrübeli savunmacıyı beşli orta sahanın solunda kullandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.