Sol kulvar Kerem Aktürkoğlu ve Patrick Van Aanholt'a emanet!

Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray'da sol bek sorunu sonunda çözüldü. Haftalardır birçok yıldız isimle görüşen Sarı Kırmızılı ekip yönetimi, Patrick Van Aanholt isminde karar kıldı. Hollandalı oyuncunun transferinin bitmesi teknik patron Fatih Terim'in de yüzünü güldü. Deneyimli teknik adam ön alanda Kerem'in potansiyeline güveniyor.. 

Sol kanadı daha hücumcu yapması beklenen Galatasaray'ın tecrübeli hocası Fatih Terim, savunmada Patrick Van Aanholt'un önünde Kerem Aktürkoğlu'na görev verecek. Geçtiğimiz sezon Saracchi'nin uzun süren sakatlıkları, Ömer Bayram, Emre Taşdemir ve Martin Linnes'in istikrarı sağlayamaması, daha önce Nagatomo'nun inişli çıkışlı performansı nedeniyle sol kulvardan beklenen verimi alamayan Terim, bu sezon Kerem Aktürkoğlu-Patrick Van Aanholt ikilisinden maksimum verim almaya çalışacak.

HÜCUMCU BEK PVA!

Uzun süredir sol bek arayışında olan Galatasaray, tecrübeli oyuncu Patrick Van Aanholt'la anlaşmaya vardı. Sarı Kırmızılı ekip, Hollandalı sol bekle 3 yıllık sözleşme imzalayacak. 30 yaşındaki sol bek geçtiğimiz sezon Crystal Palace formasıyla 18 maçta sahaya çıkarken 1 asist yapma başarısı gösterdi. Tecrübeli oyuncu FA Cup'ta da 1 kez görev yaptı. Deneyimli sol bek Premier Lig kariyerinde 209 maçta 21 gol attı, 15 asist yapma başarısı gösterdi. Hollanda A Milli Takımı'nda da oynayan ve hücum gücüyle ön plana çıkan van Aanholt'un Kerem Aktürkoğlu ile dikkat çeken bir uyum yakalaması bekleniyor.

SOLUN İLK ADAYI KEREM

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Kerem Aktürkoğlu, çok az şans bulmasına rağmen ligde kaydettiği 6 golle Aslan'a büyük katkıda bulundu. Hocası Fatih Terim de genç yeteneği geliştirebilmek için idmanlarda deyim yerindeyse üzerine titriyor ve yapması gerekenleri tek tek anlatıyor. 1 sene sözleşmesi kalan ve beklenen katkıyı bir türlü veremeyen Ryan Babel'i yedek bırakması beklenen Terim, Kerem'den daha fazla katkı alabileceğini düşünüyor. İki sezon önce 3. Lig'de 24Erzincanspor forması giyerken, geçen sezon başında Galatasaray'a transfer olan Kerem başarı merdivenlerini hızlıca tırmandı ve sadece 1 sezonda A Milli Takım'a kadar yükseldi. Genç kanat oyuncusunun form grafiğini aynı şekilde sürdürmesi durumunda yüksek bir bedel karşılığında Avrupa'ya adım atabileceği ifade ediliyor.

Fatih Terim'in en güvendiği isimlerden olan genç oyuncu, Avrupa ekiplerinin de dikkatini çekti. Marsilya ve Sevilla scout ekiplerinin 23 yaşındaki hücum oyuncusuyla ilgilendiği gelen haberler arasında.. Galatasaray, önümüzdeki sezon da başarılı oyuncudan yararlanmak ve Avrupa sahnesinde yıldızını parlatmak istiyor. Geçtiğimiz sezon Falcao, Mohamed ve Babel'in yokluğunda sahneye çıkıp kalitesini ispatlayan Kerem Aktürkoğlu'nun Galatasaray ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.