Ege Arar resmen Galatasaray'da!


Gelecek sezon FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray'da yeni sezon öncesi yapılan transferler açıklanmaya başladı. Geçen sezon Aliağa Petkimspor forması giyen Ege Arar yuvasına geri döndü. Galatasaray, Ege Arar ile 1+1 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı. 

Önümüzdeki sezon Basketbol Süper Ligi'nde ve Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak isteyen Galatasaray yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyor. Cimbom yerli rotasyonuna ilk takviyesini de yaptı. Galatasaray geçen sezon Aliağa Petkimspor forması giyen Ege Arar'ı kadrosuna kattığını açıkladı. Galatasaray altyapısından arılan Ege Arar bir sezonluk aranın ardından gelecek sezon yeniden parçalı formayı giyecek. 

EGE ARAR KİMDİR?

Galatasaray'a geri dönen Ege Arar kimdir? 2 Eylül 1996, Adana doğumlu olan Ege Arar, Galatasaray altyapısından yetişti ve uzun yıllar sarı-kırmızılı formayı giydi. Galatasaray Genç Takımı ile Ankara’da düzenlenen turnuvada 30 dakika ortalamayla 21 sayı, 13.8 ribaund ve 2.3 blok istatistikleriyle oynadı. Onun başarılı altyapı kariyeri 2014-15 sezonunda A takıma yükselmesini sağladı. A takım ile ilk sezonunda TBL’de 11 karşılaşmaya çıkan 2.07’lik pivot, ortalama 5 dakika süre alırken 2.7 sayı, 1.6 ribaund ve 0.1 asist istatistikleriyle oynadı. Profesyonel basketbol kariyerinin ilk yılında EuroLague’de forma şansı bulan Ege, 8 maçta 2.4 sayı, 1.4 ribaund ve 0.1 asist ortalamaları tutturdu.

2015-16 sezonunda Galatasaray'ın EuroCup şampiyonu olduğu kadroda da yer alan Ege Arar, EuroCup’ta 11 maçta 1.5 sayı, 1.4 ribaund ve 0.3 istatistikleri tutturmuştu. Son olarak 2018-19 sezonunu Galatasaray'da geçiren Ege, ligde 4.05 sayı, 2.86 ribaund, 0.6 asist ortalamaları yakalamıştı.

Ege Arar geçtiğimiz sezon ligde 7.8 sayı - 5.6 ribaund - 1.6 asist ortalamalarıyla oynamıştı. 

Galatasaray haberleri için tıklayın! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.