Fatih Terim: Galatasaray böyle bir maçta üç puanı almalı..

Süper Lig'de milli ara öncesinde ligin 3.haftasında Kasımpaşa ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam takımının 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmasına ilişkin özeleştiride bulunurken, Alexandru Cicaldau'nun yaşadığı sıkıntıyı da açıkladı. 

GALATASARAY BÖYLE BİR MAÇTA ÜÇ PUANI ALMALI
Zinde olduğumuz, yorgun düşmediğimiz ilk yarı boyunca, daha canlı olduğumuz bölümde 2-0’lık skor çok azdı. 4-0,  5-0 gibi skorlara gidebilirdi. Attığımızdan daha rahat pozisyonlar yakaladık. O pozisyonlar gol olmadığı gibi, 47. dakikada da maalesef bize yakışmayan bir gol yedik. 2-1 her zaman rakip için umuttur. 2-0, 3-0 gibi skorlar zor sonuçlardır. İlk yarı Galatasaray 15 ve 45. dakikalar arası çok iyi oynadı. Oyun hakimi, topun hakimi, gol pozisyonları fazla bir Galatasaray vardı. 2-0 öne geçtik… Maalesef kötü bir gol yedik. Bu gol rakibe umut verdiği gibi, oyuncularımızı biraz telaşlandırdı. Her geçen dakikanın  fizik olarak aleyhimize olacağı, bazı oyuncularımızın düşeceği belliydi. Böyle de oldu. Son 15 dakika bazı oyuncular tamamen oyundan koptu. Bu esnada klasik hatalarımızdan birini yapıp yine gol yedik. Bir iki gol pozisyonu bulduk ama rakip de kazanabilirdi. Fazla pozisyona girdiler. Soso’nun boş kaleye pozisyonu belki golle sonuçlanabilirdi. Mohamed’in pozisyonu da önemliydi. Oyunun bu noktaya gelmemesi lazım. İlk yarıdaki o oyunun, pozisyonların net golle sonuçlanması lazım ki rahat edesiniz. İkinci yarıda sık sık olan, çıkarken kaptırdığımız bir top sonrası puan kaybettik. Kaybedebilirdik de… Böyle bir maçta 2-0 öne geçen bir Galatasaray üç puanı almalı.

CİCALDAU'NUN MİDE RAHATSIZLIĞI BİZİM İÇİN TALİHSİZLİK OLDU
Alex bizim için özellikle hücumda, hücumdan bloklar arası geçişlerde en önemli kontağımız. Maalesef midesinden hissettiği rahatsızlık sonrasında almak zorunda kaldık. O da bir talihsizlikti bizim için. Ne olursa olsun kazanmamız gerekti.

BU KADAR KOLAY MAÇLARI ZOR HALE SOKMAYACAĞIZ
Kasımpaşa’yi tebrik ediyorum. İyi mücadele ettiler ve zaman zaman iyi oynadılar. Kazanabilirlerdi. Geçen seneden beri oyunu koparacak golü birçok pozisyon bulmamıza rağmen atamıyoruz. İki fark hiçbir zaman rakibin oyundan kopmasını sağlamaz. O bir gol her zaman rakibi oyuna konsantre edeceği için, oyunu bırakmazlar. Üçüncü golü yakalasaydık bambaşka bir oyun oynanırdı. Bunun başaramadık. Gençlerimizin zaman zaman oynadığı iyi oyunun süresini fazlalaştıracağız, bu hataları yapmamalarını sağlayacağız, bu kadar kolay maçları zor hale sokmayacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.