Galatasaray, Victor Nelsson transferini bitiriyor!

Victor Nelsson

Yeni sezon öncesinde savunmaya takviye yapmak isteyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim stoper rotasyonunu güçlendirmek istiyor. Deneyimli teknik adam scout ekibiyle birlikte yaptığı çalışmalar neticesinde listesini belirlerken, gündeme gelen son isim Kopenhag forması giyen Victor Nelsson oldu ve transferde sona gelindi. 

Tottenham'ın genç oyuncusu Tanganga transferinden istediği sonucu alamayan Galatasaray rotasını Danimarka'ya çevirdi. Cimbom Kopenhag forması giyen Victor Nelsson transferinde sona geldi. Galatasaray, Victor Nelsson için Kopenhag ile 7 milyon euro karşılığında anlaşma sağlarken bu bedeli 5 yıla yayarak ödeyecek. Sarı-kırmızılılar 5 yıllık sözleşme imzalayacağı Nelsson'a ise 1 milyon euro civarında yıllık ücret verecek. 

VICTOR NELSSON KİMDİR?

Galatasaray'ın istediği Victor Nelsson kimdir? 14 Ekim 1998, Hornbæk - Danimarka doğumlu olan ve tam adı Victor Enok Nelsson, son dönemde gösterdiği performansla dikkat çeken stoperler arasında yer alıyor.  Futbola ilk olarak doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan Hornbaek IF altyapısında başlayan Nelsson, daha sonra son dönemde Kuzey Avrupa'nın oyuncu üretme fabrikası haline gelen Nordsjaelland'ın altyapısına transfer oldu. 2016 yılına kadar akademide boy gösteren Nelsson, dönemin teknik direktörü Kasper Hjulmand tarafından 18 yaşında A takıma alındı ve düzenli olarak forma giymeye başladı. Yıl içerisinde U17, U19, U21 milli takımlarında forma giyen genç savunma oyuncusu sezon sonunda A takımla 27 maça çıktı ve 1450 dakika sahada kaldı. Bu, maç başına 54 dakika ortalama anlamına geliyordu. 

A takımdaki ilk sezonunun ardından Nelsson takımının değişmez isimlerinden birisi oldu. Tamamı ilk 11'de ve 90 dakika olmak üzere ikinci sezonunda 35, üçüncü sezonunda da 40 maçta görev yaptı. Genç savunma oyuncusu üçüncü sezonu olan 2018-19 sezonunda ligin ikinci yarısından itibaren kaptanlık bandını da koluna takmayı başardı. Nelsson bu başarılı performansıyla Danimarka'nın lokomotif takımlarından olan Kopenhag'ın dikkatini çekmeyi başardı ve 2019 yazında 3.6 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. 

Kulübüyle beş yıllık sözleşme imzalayan Nelsson, teknik direktör Stale Solbakken'in kadrosunda tabir-i caizse adı tahtaya yazılan ilk isim oldu. Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde Manchester United'a elenen başkent ekibinde genç stoper tam 54 maça çıktı ve bunların tamamında ilk 11'de ve 90 dakika sahada kaldı. 2020-21 sezonunda geçirdiği koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle sadece 3 maç kaçıran Victor Nelsson düzenli olarak forma giymeye devam etti. Kopenhag formasıyla 30 maça çıkan genç stoper, gösterdiği performansla Danimarka milli takımının geniş kadrosunda yer almayı başardı. Genç savunma oyuncusu sezon sonunda U21 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final oynayan takımın kaptanıydı. 

22 yaşında olmasına rağmen kariyerinde 26 kez Avrupa Kupası (Şampiyonlar Ligi elemesi, Avrupa Ligi elemesi, Avrupa Ligi) maçına çıkma tecrübesi yaşayan genç savunma oyuncusu ayrıca U17-U19 ve U21 milli takımlarıyla da Avrupa Şampiyonaları'nda boy gösterdi. 



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.