Galatasaray'a gençlik operasyonu!

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da operasyon sürüyor. Başkanlık seçimini kazandıktan sonra teknik direktör Fatih Terim'i göreve getiren Burak Elmas, deneyimli teknik adamla birlikte gelecek yıllara yönelik bir kadro kurmanın peşinde.. Gerçekleştirilen hamleler de "3 yılın takımı" kurulduğunu gösteriyor. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Burak Elmas-Fatih Terim birlikteliğiyle transfer planlamaları da değişti. Kiralık hamleler durdu, yerini genellikle 25 yaş altı isimler aldı. Yeni sezon öncesinde Barış Alper Yılmaz, Alexandru Cicaldau, Sacha Boey, Berkan Kutlu ve Victor Nelsson'a toplamda yaklaşık 20 milyon Euro bonservis ödemeyi göze alan Galatasaray yönetimi, anlaşmalarını 3-4 yıllık taksitler halinde uzun vadeye yaydı ve oyuncu maaşlarını düşük tutarak mali dengeyi sağladı.

Gençlik operasyonunu hayata geçiren Galatasaray'da bu sezon yapılan 8 transferin yaş ortalaması 24.5 olması da dikkat çekti. Gerçekleştirilen transferlerden yalnızca Patrick Van Aanholt'un yaşı 30 olurken, diğer isimlerin genç oldu ve geleceğe yönelik isimler tercih edildi.  Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in yeni sezonda sahaya sürmeye hazırlandığı ideal ilk 11'de Fernando Muslera dışında 30 yaş üzerinde oyuncu yok. Takımın maaş bütçesinde ciddi bir yere sahip olan Radamel Falcao ve  Sofiane Feghouli'nin ayrılmasıyla Aslan hem bütçede rahat bir nefes alacak, hem de kadrosunu gençleştirmeye devam edecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.