Terim'in izlediği 10 numara: Claudinho!

Yeni sezonda orta sahaya skorer bir oyuncu takviyesi yapmak isteyen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim scout ekibiyle birlikte oyuncu izlemeye devam ediyor. Yüksek maliyeti nedeniyle Morutan defterini kapatan Galatasaray'ın gündemine 24 yaşındaki Brezilyalı oyuncu Claudinho girdi. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray, Brezilyalı ofansif orta saha Claudinho'nun transferi için harekete geçti. FCSB Başkanı Gigi Becali'nin "10 milyon euro" istemesiyle Morutan defterini kapatan Galatasaray'ın gündemine yeni bir 10 numara girdi. Önceki gün basın mensuplarıyla bir araya gelen Fatih Terim'in, "Buraya, Selçuk Hoca ve Necati Hoca ile bir oyuncu seyredip geldim." ifadesi dikkat çekmişti. Tecrübeli teknik adamın izlediği oyuncunun Claudinho, izlediği maçın ise Sambacıların Mısır'ı 1-0 yendiği Olimpiyat Oyunları Çeyrek Final maçın olduğu öğrenildi.

Terim'in yakından takip ettiği 24 yaşındaki oyuncu için kulübü Bragantino'nun son kararı verme aşamasında olduğu bildirildi. 2019 Nisan ayından beri giydiği Bragantino forması altında 126 maça çıkan Claudinho, bu karşılaşmalarda 32 gol - 25 asitlik performans sergiledi. 

CLAUDINHO KİMDİR?

28 Ocak 1997, Guarulhos doğumlu olan ve tam adı Cláudio Luiz Rodrigues Parise Leonel olan "kısaca Claudinho" son dönemde performansıyla dikkatleri üzerine çeken bir isim oldu. Santos altyapısından yetişen Claudinho, kısa bir süre Corinthias forması giydikten sonra Serie B takımlarında Porte Pera'ya transfer oldu. RedBull grubu tarafından 2007 yılında kurulan "RB Brasil" takımında da forma giyen genç oyuncu 2019 yılında 475bin Euro bonservis bedeli karşılığında Bragantino'ya transfer oldu. 

RedBull grubunun 2019 yılında Serie A'da mücadele eden Bragantino'yu satın almasının ardından kulübün adı RB Bragantino oldu ve Claudinho'da böylelikle RedBull bünyesine geçmiş oldu. 24 yaşındaki oyuncu 2021 Ocak ayında kulübüyle olan sözleşmesini uzattı ve 2024 yıl sonuna kadar geçerli bir sözleşmeye sahip oldu. 

Claudinho özellikle bu yaz U21 ve U23 kategorilerinde Brezilya milli takımının formalarını giydi. 


Galatasaray haberleri için tıklayın! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.