UEL | Etkisiz ve kötü oyun..

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turunun ilk maçında Randers FK ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Mücadelenin ilk yarısını Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle 1-0 önde tamamlayan takımımız, ikinci yarıda Lauenborg'un golüne engel olamadı.

Pazartesi günü oynanılan Giresunspor karşılaşmasındaki ilk 11'den birisi zorunluluktan olmak üzere 5 farklı isme şans veren teknik direktör Fatih Terim, zorlu deplasmanda Fernando Muslera - DeAndre Yedlin, Alpaslan Öztürk, Christian Luyindama, Patrick van Aanholt - Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Akbaba - Kerem Aktürkoğlu, Emre Kılınç ve Mostafa Mohammed onbirini mücadeleye başlamayı tercih etti. Karşılaşmanın ilk dakikalarında kontrollü bir oyun tercih eden takımımız, oyunun genelinde rakibinin gerisinde kalmasıyla dikkat çekti. Mücadelede ilk tehlikeli atak ev sahibi takımdan 5. dakikada kullanılan köşe vuruşunda gelirken, Fernando Muslera rakibine izin vermedi. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra Emre Kılınç'ın pozisyonu ısrarlı takibi sonrasında topu önünde bulan Kerem kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu değerlendiremedi. Karşılaşmada rakip takım adına ilk ciddi atak Fernando Muslera'nın da katkısıyla 13. dakikada gelişti. Uruguaylı kaleci aut vuruşunu kısa pasla kullanmak isterken topu adeta rakibine verdi. Egho'nun penaltı noktası üzerindeki şutunu Muslera ayağıyla çıkarttı ve hatasını telafi etmiş oldu. Karşılaşmanın 21. dakikasında Mostafa Mohamed'in attığı gol ofsayt nedeniyle iptal edilirken, pozisyonun tekrarında kararın çok keskin olduğu göründü. Galatasaray ön alanda topa sahip olduğu dakikalarda aradığı golü buldu. Berkan'ın dikine pası sonrasında Mostafa Mohammed'in ara pasında Kerem sırtı dönük topu kontrol etti, dönerek şutunda savunmadan seken top ağlarla buluştu; 1-0! Dakikalar 25'i gösterirken bulduğumuz golden sonra takımımız rakip kalede herhangi bir tehlike yaratamadı ancak rakibine de pozisyon vermedi. Ortada geçen karşılaşmada Randers topa sahip olmaya başlarken, oyuna da yavaş yavaş ortak oldu ve devre bu skorla sonuçlandı.

Galatasaray'da ilk yarıda özellikle Emre Akbaba'nın etkisizliği göze batarken, Kerem Aktürkoğlu'nun da pas oyunundaki hatalı tercihleri ve ceza sahası dışından bir kaç şut girişimi dikkat çekti. 

Fatih Terim ikinci yarı öncesinde herhangi bir değişikliğe gitmedi ve ilk 11'ini bozmadı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte Galatasaray adına bazı hücum girişimleri olsa da, bu ataklar ceza sahasında olgunlaşamadı. Dakikalar 48'i gösterdiğinde Hammershøy'un net şutunda Muslera sağ tarafına nefis uzandı ve şutu karşıladı. Topun hakimi olan ve oyuna ağırlığını koyan Randers, ikinci bölgede üstün bir görüntü çizerken aradığı beraberlik golünü de 54. dakikada buldu. Galatasaray'ın sağ kanadından kullanılan "taç atışı" sonrasında ceza sahamızda oluşan karambol sonrasında Lauenborg topu ağlara göndererek skoru eşitledi; 1-1. Golün ardından oyunun kontrolünü yeniden ele alan Galatasaray, sol kanattan Patrick van Aanholt'un etkili olduğu ataklar geliştirse de bunları sonuçlandıramadı. Dakikalar 58'i gösterdiğinde Hollandalı sol bekin ortasında Mostafa Mohammed'in kafa vuruşu etkisiz kaldı. Mücadelede dakikalar 60'ı gösterdiğinde Emre Akbaba - Emre Kılınç ve Kerem Aktürkoğlu kenara gelirken, Ryan Babel - Sofiane Feghouli ve Arda Turan oyuna dahil oldu. İki takım adına maçta tempo oldukça düşerken, Galatasaray hücumda tecrübeli oyuncuların bireysel becerilerine kalan bir oyun anlayışı görüntüsü çizmekten uzak duramadı. Dakikalar 66'ı gösterdiğimnde orta sahada yapılan top kaybı sonrasında Ankersen topu hızlı getirdi ve ceza sahası dışından kaleye vurdu. Savunmadan seken top kornere gitti. İki takım adına yaklaşık 15 dakikalık bölüm oldukça durağan geçerken, maçta tempo ciddi derecede düştü. Topun arkasına geçen Randers, tam anlamıyla kapanırken hızlı isimlerliyle de kontra kovalamayı tercih etti. Dakikalar 80'i gösterdiğinde Galatasaray aradığı gole çok yaklaştı ancak sonuçlandıramadı. Yedlin'in sağ taraftan getirdiği topta içeriye ortasında Falcao'nun vuruşu kaleciden dönerken, Feghouli önüne düşen topu kontrol edemedi. Bir dakika sonra ön alanda pres yapıp topu kazanan Feghouli, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vurdu ancak top kaleciden döndü. Pozisyonu takip eden Cezayirli yıldız dar açıdan yeniden vurdu ancak top bu sefer kaleye paralel gitti. Kalan dakikalarda iki takım adına başka bir pozisyon olmadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.