12 yıl sonra bir ilk!

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunun ilk maçında Lazio'yu devirerek başlayan Galatasaray, uzun bir aradan sonra Avrupa Kupaları'nda grup maçlarında galibiyetle tanışırken bir başka ilke daha imza attı. İtalyan ekipleri karşısında yenilmezlik serisini sürdüren Cimbom, yaklaşık 12 yıl aradan sonra yaş ortalamasını da bir hayli düşürmüş oldu. 

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, yaklaşık 12 yıl sonra ilke imza attı. Lazio karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetle E Grubu'nun ilk haftasını lider kapatan Galatasaray 'da oynanan futbol oldukça beğenilirken, takımın yaş ortalaması da dikkat çekti. Sarı-Kırmızılılar, Avrupa Kupaları'nın tecrübeli takımlarından Lazio ile karşılaştığı dev maça 25.3 yaş ortalamalı bir 11'le çıktı. Muslera (35), Yedlin (28), Marcao (25), van Aanholt (31), Berkan (23), Taylan (26), Morutan (22), Cicaldau (24), Kerem (22) ve Halil'den (21) oluşan 11 özellikle ilk yarıda dinanizmiyle Çizme ekibine sahayı dar etti. Aslan'ın söz konusu ilk 11'i de 12 yıl sonra Avrupa arenasındaki en genç kadrosu oldu.

Daha önce 2009-2010 yılında Avrupa Ligi 1. Ön Eleme Turu'nda Kazakistan ekibi Tobol Kostonay ile kozlarını paylaşan Sarı-Kırmızılılar'da dönemin teknik direktörü Frank Rijkaard söz konusu mücadelede 25.2 yaş ortalamalı ve sadece Türkler'den oluşan bir takım sahaya sürmüştü. Orkun Uşak (28), Gökhan Zan (27), Servet Çetin (28), Alparslan Erdem (20), Sabri Sarıoğlu (24), Mustafa Sarp (28), Barış Özbek (22), Ayhan Akman (32), Erhan Şentürk (20), Aydın Yılmaz (21) ve Yaser Yıldız'ın (21), ilk 11'de başladığı kapışma 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.