FIFA 22 | Galatasaray incelemesi..

Dünyanın en çok satan konsol oyunları arasında yer alan ve tüm futbolseverlerin merakla beklediği FIFA 22 ön satışın ardından kısa bir süre içerisinde genel satışa da sunulacak. Bir çok yeni özelliğin olduğu oyunda en önemli göze çarpan noktanın Hypermotion olduğu bilinirken, rakip savunmada yapay zekanın arttığı belirtilen özellikler arasında yer alıyor. Peki, yeni çıkan FIFA 22'de Galatasaray'ın hem kulüp hem de oyuncu profilleri nasıl olacak? FIFA 22 için Galatasaray incelemesini sizler için derledik..

SÜPER LİG'İN EN İYİLERİNDEN

Yaz transfer döneminde kadrosunda ciddi bir operasyon gerçekleştiren ve 10 yeni oyuncu transferinin yanı sıra yaklaşık 30 milyon Euro bonservis ödemesi yapan Galatasaray, gerçek hayatta olduğu gibi oldukça potansiyelli bir kadroya sahip görünüyor. Süper Lig'de en güçlü iki takımın (Fenerbahçe ve Beşiktaş, 75 overall) ardında yer alan Galatasaray, oyuncu kadrosunda da 30 kişiyi barındırıyor. 74 overall değerindeki savunmasıyla ligin en iyi takımlarından birisi olan Galatasaray, orta saha ve hücumda ise 72 overall ile ligin en iyi 5. takımı olarak göze çarpıyor. Kariyer modunda yaklaşık 16 milyon Euro transfer bütçesi bulunan takımımız, ilk 11'deki 25.2 yaş ortalamasıyla ligin en genç takımı olmasının yanı sıra ligin en büyük potansiyelli kadrosuna sahip olması da dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor. Özetlemek gerekirse, geçen sene takım ratingi 76 olan Galatasaray'da bu sezon 2 puanlık bir düşüş görüyoruz. 

FIFA 22'de oyunun başında Galatasaray'ı seçtiğimizde son dönemdeki güncel kadro dikkate alınarak Muslera - Yedlin, Nelsson, Luyindama, Van Aanholt - Berkan, Taylan, Cicaldau - Kerem, Morutan ve Halil şeklinde bir ilk 11 bizi karşılıyor. Klasikleşen 4-1-4-1 dizilişiyle sahaya yayılan Galatasaray'da yedek kulübesinde takımın ortalama üstü ratinglerine sahip isimlerinden Mbaye Diagne, Mostafa Mohamed, Sofiane Feghouli, Emre Kılınç, Ryan Babel yer alıyor. 

TAKIMIN EN İYİSİ FERNANDO MUSLERA

FIFA 22'de takım kadrosunda 30 kişi yer alırken, Galatasaray adına en iyi ratinge sahip isim 80 rating ile Fernando Muslera oldu. Uruguaylı yıldız kaleci aynı zamanda Süper Lig'in en iyilerinden birisi olarak yer alırken, Muslera'nın ardından takımın en iyisi 77 ratingle Marcao olarak göze çarpıyor. Brezilyalı savunma oyuncusunu 76 ratingle Patrick van Aanholt takip ederken Luyindama - Feghouli ve Diagne oyuna 75 rating ile başlıyor. 

Genç oyuncuların dışında takım kadrosunda en düşük profile sahip isim 63 rating ile İsmail Çipe olurken, default kadroda 70 rating ile Berkan Kutlu ve Halil Dervişoğlu en düşük ratinge sahip isimler olarak karşımıza çıkıyor.

EN ÇOK GELİŞİM KAYDEDEN İSİMLER

Galatasaray'ın bu sezon kadrosuna kiralık olarak kattığı Gustavo Assunçao takımın en büyük potansiyelli ismi olarak göze çarpıyor. 21 yaşındaki Brezilyalı oyuncu her ne kadar oyunun bazında 73 overall ile başlasa da, 85 rating değerine kadar ulaşarak Avrupa'nın sayılı merkez orta saha oyuncularından birisi olmayı başarıyor. Yine bir başka yeni transferimiz Victor Nelsson oyuna tıpkı Assunçao gibi 73 overall ile başlasa da, gelişiminin ardından 81 rating ile stoper rotasyonunda önemli bir isim oluyor. Kadro içerisinde göze çarpan gelişimlerden birisini de 77 overall ile başlayıp 81 overalle geçen Marcao olurken, 74 overall ile oyuna başlayan Mısırlı forvetimiz Mostafa Mohamed gelişim sürecini tamamladığında 81 overall ile ceza sahasında bitirici bir forvete evriliyor. 

Galatasaray'da bu sezon merakla beklenen yeni transferlerden Olimpiu Morutan oyunun ilk bölümünde 71 overall ile bizleri karşılarken, bir başka oyuncumuz Alexandru Cicaldau oyunun başında 73 overall ile yer alıyor. Rumen oyuncularımız oyunun ilerleyen yıllarında 80 overall ile takımımızın önemli isimlerinden birisi olmayı başarıyor. Default ilk 11'de kadronun en düşük overallerine sahip olan 2 isim (Berkan ve Halil) oyunun ilerleyen dönemlerinde 79 overalle kadar çıkarak takımın önemli isimlerinden birisi olurken, genç sağ bekimiz Sacha Boey de 71 overall olarak başladığı FIFA 22 macerasında gelişimini 79 overalle kadar gerçekleştiriyor. 

****

FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR.

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.