İtalyanlara karşı kaybetmiyor!

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunun ilk maçında evinde Lazio'yu ağırlayan ve rakibi karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle başlayan Galatasaray, uzun bir aradan sonra Avrupa'da galibiyetle tanıştı. Yaklaşık 3 yıl sonra gelen galibiyet sonrasında ilginç bir istatistik ortaya çıktı. 

Galatasaray , İtalyan takımlarının kâbusu olmaya devam ediyor. Lazio'yu da evine boş yollayan Sarı-Kırmızılılar, kendi sahasında bir İtalyan takımına en son yenildiğinde tarih 23 Ocak 1963'tü. Milan'a 3-1 mağlup olan Galatasaray, o tarihten sonra evinde 12 kez ağırladığı İtalyan ekiplerine karşı 8 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Üstelik bu takımlar arasında Milan, Juventus ve Roma gibi devler de var. Kuşkusuz bu tabloya en çok sevinen, "İtalyan futbolunun aşığıyım" diyen Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim.. Bu maçların önemli bir kısmında da takımın başında Terim vardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.