Morutan'ın transfer şartları belli oldu!

Galatasaray'ın yeni sezon öncesinde Romanya Ligi takımlarından FCSB'den kadrosuna kattığı Olimpiu Morutan için çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Transfer döneminde yönetim kararı nedeniyle transferlerin mali şartlarını açıklamayan Burak Elmas yönetimi, transfer döneminin sona ermesinin ardından Divan Kurulu'nda toplu bir açıklama yapmıştı. Rumen basını ise Morutan transferinin mali şartlarını yayınladı..

Rumen basınında yer alan haberlere ve yayınlanan belgelere göre; Galatasaray'ın yeni sezonda kadrosuna kattığı Olimpiu Morutan'ın bonservis bedelinin daha önce Burak Elmas'ın açıkladığı bedelden çok daha fazlası olduğu ortaya çıktı. Bonservis bedeli için 3.5 milyon Euro bedelin ödeneceği açıklanan 21 yaşındaki oyuncunun sözleşmesindeki bonus şartlarıyla birlikte toplam bedelin 5.7 milyon Euro seviyesine çıktığı ve ek olarak bir sonraki satıştan da %20 pay olduğu belirtildi. 

Morutan için vadeli olarak 3.5 milyon Euro bonservis ödeyecek olan Galatasaray, eğer sözleşme dönemi içerisinde Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına katılması halinde Rumen ekibine 1 milyon Euro daha ödeyecek. Bunun yanı sıra UEFA Avrupa Ligi gruplarında 2 kez mücadele etmesi durumunda da 300bin Euro olmak üzere toplamda 600bin Euro daha ödeme yapması söz konusu olacak. Bir sonraki satıştan %20 pay verilecek olan Morutan, sezon içerisinde 15 kez forma giymesi halinde de oyuncunun kulübüne 600bin Euro ödenecek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.