Rezan Epözdemir: Kadın futbol takımını kurduk!

Haziran ayında başkanlık seçimini kazanan Burak Elmas bir vaadini daha yerine getirmeye hazırlanıyor. Başkan yardımcısı Rezan Epözdemir, yeni kurulan kadın futbol takımı hakkında açıklama yaparken takımın teknik direktörlüğüne de Nurcan Çelik'i getirdiklerini duyurdu.

Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan başkan yardımcısı Rezan Epözdemir, sporda kadını önceleyen bir anlayışı egemen kılmak istediklerini söyledi. Epözdemir, iş, sanat, bürokrasi, yargı ve siyasette olduğu gibi sporda da güçlü kadının yer alması gerektiğini belirterek, "Kadını önceleyen bir yaklaşımı egemen kılmak istiyoruz. Özellikle kadının bir aktör olarak yer alması şüphesiz futbolu daha estetik bir hale getirecektir ve güzelleştirecektir. Yaklaşık 1 ay önce kadın futbol takımımızı kurduk. Nurcan Çelik ile teknik direktör olarak anlaştık. Nurcan Çelik, 2 kez kanseri yenmiş çok güçlü bir kadın. İyi bir Galatasaraylı. Aynı zamanda milli takım düzeyinde kadın futboluna hizmet etmiş birisi. Sembol olarak da önemli bir isim." diye konuştu.

Basında bir kadın futbol takımını satın aldıklarına dair haberlerin yer aldığını hatırlatan Epözdemir, takımın akıbetiyle ilgili olarak da "Biz bir takım satın almadık. Sıfırdan bir takım kurduk. Transferlerimizi yapıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonuna statünün değişmesi için bir başvuruda bulunduk. Erkek futbol takımı olarak Süper Lig'de yer alıp şampiyon olmuş kulüplerin kadın futbol takımlarının da Süper Lig'den başlamasını istedik. Federasyon da UEFA'ya sordu. Oradan gelen dönüşe göre takımımız ya Süper Lig'de ya da 2. Lig'de mücadele edecek. Bizim için kadın futbol takımının başarılı olması tabii ki önemli. Her branşta olduğu gibi burada da şampiyon olmak için mücadele edeceğiz ancak meseleye bir sosyal sorumluluk hassasiyetiyle de bakıyoruz. 'Dişi aslanlar' yakında geliyor. Takımımız kuruldu. Önümüzdeki hafta da tanıtımını yapacağız." ifadelerini kullandı. 

FCN Blog'un yeni sezondaki yeni programı Taktik Tahtası yayında.. Milli araya 3 maçta 7 puan ve Avrupa Ligi gruplara kalma başarısıyla giren Galatasaray'da yeni bir oyun planı var. Yeni transferlerden Morutan'ın siftah yaptığı; Cicaldau'nun ise saha içi karakteri gibi birçok konuyu masaya yatırdık

Galatasaray haberleri için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.