UEL | Avrupa Fatihi geri döndü!

galatasaray-lazio

UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk hafta maçında Galatasaray, İtalyan ekibi Lazio'yu konuk etti. Ali Sami Yen'de oynanan maçta baştan sona rakibine karşı üstünlük kuran Galatasaray, karşılaşmayı 1-0 kazanmayı başardı ve gruplara galibiyetle başladı. 

Galatasaray maça Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Marcao Teixeira, Victor Nelsson, Patrick Van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Olimpiu Morutan, Alexandru Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu 11’iyle başladı. Maçın 7. dakikasında Cicaldau'nun uzaktan şutu dışarıya çıktı. 11'de Geride topu iyi çeviren takımımız sol kanatta Kerem’le topu buluşturdu. Kerem çizgiye tam inmeden yerden ceza sahasındaki Halil Dervişoğlu’na çıkardı. Halil klas bir vücut çalımıyla önünü açarak vuruşunu yaptı! Ancak Lazio savunması son anda araya girerek topu kornere gönderdi. 23. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Kerem'in ceza alanına gönderdiği top sonrasında Cicaldau topun üstünden zekice atlayarak sağ tarafta bom boş kalan Morutan’a bıraktı. Morutan gelişine ayağının üstüyle çok sert ve şık vurdu! Kaleciyi geçen top üst direğe çarparak çizginin önüne düştü. 33'de  Bu dakikaya kadar topun kontrolünü alan  takımımız yine sol kanattan etkili geldi. Van Aanholt süratle çizgiye inerken onun ortasına savunma müdahale etti ve top kornere gitti. İlk yarıda Galatasaray golü bulamadı ve devreye 0-0 ile girildi. 

İkinci yarıda da oyunun hakimi Galatasaray'dı. 50. dakikada Kerem Aktürkoğlu topu çaldı, 2'ye 1 pozisyonda hareketlendi ancak topu Halil'e aktaramadı. 63'de Taylan, sol kanatta kendisini unutturan Kerem Aktürkoğlu ile topu buluşturdu. Onun ceza sahasına gönderdiği opta Cicaldau’nunn tek dokunuşu direğin yanında az farkla auta çıktı. 61'de Morutan ceza sahasında Kerem'e verdi, Kerem'in şutu az farkla dışarı çıktı. 62'de ise bu kez Kerem Aktürkoğlu'nun yerden pasında Cicaldau tekte vurdu, top çok farkla dışarı çıktı. 67'de aranan gol geldi.  Sol kanatta Morutan rakibinden çok şık sıyrılarak ortasını yaptı. Lazio defansında Lazzari’nin kaleye yönelen ters vuruşunda kaleci Strakosha topu ellerinin arasından kaçırdı ve topu kendi filelerine gönderdi! Bu golle 1-0 öne geçtik. Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Galatasaray karşılaşmayı 3-0 kazanarak Avrupa'ya galibiyetle başladı. 

Galatasaray 1-0 Lazio maçın özet görüntüleri 👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.