Süper Lig | Kötü oyuna rağmen 3 puan!

Galatasaray, zirvedeki rakibi Beşiktaş'ın puan kaybının olduğu ve Trabzonspor - Fenerbahçe maçının karşılaştığı haftada eline gelen 3 puan fırsatını değerlendirdi. Süper Lig'de bu sezon namağlup takımlardan birisi olan Konyaspor karşısında Mostafa Mohamed'in takipçiliğini konuşturduğu golüyle 1-0 mağlup eden Fatih Terim'in öğrencileri puanını 9. hafta itibariyle 17'ye çıkardı. Bu kritik maçın hikayesini sayıların ve istatistiklerin diliyle okuyalım...

9: Taraflar bu zorlu mücadelede toplam 9 kez köşe vuruşu kullandı. Bu köşe vuruşlarının 6 tanesi Konyaspor tarafından kullanılırken 3 tanesi Galatasaray tarafından kullanıldı.

11: Galatasaray, Ibrahim Sehic'in koruduğu kaleye toplam 11 şut çekti. Bu şutların 3 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 5 tanesi de kaleyi buldu. Konyaspor ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye toplam 16 şut çekti. Bu şutların 5 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 3 tanesi kaleyi buldu.

15: Sarı kırmızılı futbolcular toplam 15 kez pas arası yaparak dikkat çekti. Konyasporlular ise 16 kez pas arası yaptı. Maçın en fazla pas arası yapan ismi 6 kez bu müdahaleyi başarıyla yapan DeAndre Yedlin oldu.

%20: Galatasaray, Konyaspor ceza alanına toplam 10 kez orta açtı. Bu ortaların 2 tanesi hedefi buldu ve %20'lik isabet sağlandı.

23: Maçın hakemi Arda Kardeşler toplam 23 kez faul düdüğüyle oyunu durdurdu. Bu faullerin 15 tanesini Galatasaray yaparken 8 tanesini Konyaspor yaptı. Hakem bu faulleri toplam 5 kez kartla cezalandırdı. Bu kartların 3 tanesini Galatasaraylı futbolcular görürken 2 tanesini Konyasporlu futbolcular gördü. Galatasaray cephesinde Taylan Antalyalı, Ryan Babel ve Emre Kılınç sarı kart gördü.

36: Galatasaray defanstan toplam 36 kez başarıyla top uzaklaştırdı. Konyaspor ise defanstan toplam 10 kez başarılı top uzaklaştırdı. Maçın en fazla defanstan top uzaklaştıran ismi 10 kez top uzaklaştıran Alpaslan Öztürk oldu.

%42: Sarı kırmızılı futbolcular ikili mücadele kazanma oranında rakibinin gerisinde kaldı. Futbolcuların fiziki olarak yorgunlukları dikkat çekti. Konyasporlu futbolcular ise %58 oranında ikili mücadele kazandılar. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi girdiği 12 mücadelenin 10'unu kazanan Konyasporlu futbolcu Oğulcan Ülgün oldu. Galatasaray cephesinde ise en çok ikili mücadele kazanan isim girdiği 11 mücadelenin 8'ini kazanan Alpaslan Öztürk oldu.

%44: Galatasaray, maçı kazansa da topa hakim olup oyun kurmakta zorlandı. 90 dakikada %44 oranında topa hakimiyet sağlayan sarı kırmızılılar rakibinin gerisinde kaldı. Konyaspor ise %56 oranında topa hakimiyet sağladı.

%46: Sarı kırmızılılar hava topu mücadelelerinin %46'sından başarıyla çıktı. Deplasman ekibi ise %54 oranında hava topu mücadelesi kazandı. Maçın en fazla hava topu kazanan ismi 5 kez hava topu mücadelesi kazanan Ahmet Çalık olurken Galatasaray'ın stoper tandemi Alpaslan Öztürk ve Victor Nelsson 4'er kez hava topu kazanarak dikkat çekti.

%65: Galatasaray, top kapma alanında rakibine üstünlük sağladı. Sarı kırmızılılar %65 oranında başarılı top kaparken Konyaspor %60 oranında başarılı top kaptı. Fakat maçın en çok top kapan ismi deplasman ekibinin cephesinden çıktı. Konyasporlu Abdulkerim Bardakçı 4 müdahalenin 4'ünden de başarıyla top kaparak çıktı.

%80: Galatasaray, kazandığı maçlarda gösterdiği 80+ pas isabeti barajını bu maçta geçemedi ve ayrıca rakibinin de bu alanda gerisinde kaldı. Sarı kırmızılılar %80 oranında başarılı pas yaparken Konyaspor ise %85 oranında başarılı pas yaptı. Maçın en fazla pas yapan ismi 80 pasın 65'inde isabeti bulan Amir Hadziahmetovic oldu. Galatasaray cephesinde ise verdiği 45 pasın 38'ini başarıyla takım arkadaşına ulaştıran Alpaslan Öztürk bu alanda takımın zirvesinde yer aldı. Maçın en yüksek yüzdeli pas yapan ismi de Konyaspor'dan Nejc Skubic oldu. Skubic 32 pasın 30'unda isabet bularak %94'lük pas isabetiyle oynadı. Galatasaray cephesinde ise 37 pasın 34'ünde başarıyla topu takım arkadaşlarıyla buluşturan Victor Nelsson %92'lik pas isabeti sağladı.

2 sene boyunca geliştirilen ve FIFA22'e rakip olarak çıkması beklenen eFootball'ı editörümüz Emre Yasin Yılmaz, hayal kırıklığı yaratan yeni oyunu mercek altına aldı.  👇👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.