UEL | Karakter ve tecrübe..

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında mücadele eden Galatasaray, grubunun ikinci maçında Marsilya ile deplasmanda karşılaştı. Karşılaşmada yaşanan tribün olayları sonrasında oyun uzun bir süre dururken, takımımız zorlu mücadeleden golsüz eşitlikle ayrılarak puanını 4'e yükseltti. Fatih Terim'in öğrencileri bu sonuçla ikinci maç haftasında da liderliğini sürdürdü. 

Grubun açılış maçında Lazio'yu tek golle deviren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, belki de Avrupa'nın en zorlu atmosferlerden birisi olan Velodrome'da ideal ilk 11'ini sahaya sürdü. Çeşitli nedenlerden ötürü bu sezon ideal kadrosunu sahaya sürme şansı olmayan Terim, zorlu deplasmanda sakatlığını atlatan Sacha Boey ve Marcao'ya da forma şansı verdi. Marsilya deplasmanında topu rakibe bırakarak hızlı hücumlarla rakip yarı alanda tehlike arayan Galatasaray, geçiş oyunlarında istediği şansları bulsa da Fransız ekibinin de kontrollü oyunuyla rakip ceza sahasında aradığı pozisyonları pek bulamadı. 3-4-3 düzeninde sahaya yayılan Marsilya'da ise ön taraftaki 4 oyuncu sürekli olarak yer değiştirerek kalemizde tehlike yaratmak istese de, Marcao - Nelsson ikilisine merkezden yardım eden Berkan'ın da eklenmesiyle burada rakibe pek şans tanınmadı. Mücadelenin 20. dakikasında sağ kanattan çizgiye inen Sacha Boey'in ortasında top savunmadan sekerken, pozisyonun tekrarında Peres'in elle oynama ihtimalinin olduğu görüldü. Ancak mücadelenin Polonyalı hakemi ve yardımcıları tereddütsüz olarak oyunu devam ettirdi. Marsilya adına maçın en tehlikeli pozisyonu 34. dakikada ceza sahası dışından çaprazdan nefis bir şut çıkartan Cengiz Ünder'den gelirken, Fernando Muslera müthiş bir kurtarışla topu kornere gönderdi. Karşılaşmada dakikalar 35'i gösterdiğinde Velodrome tribünleri karıştı. Marsilya taraftarlarının maç öncesinde Yunanistan bayrağı ve meşale atarak provokasyon girişimleri sonrasında tribünlerde ortam ısınırken, Fransız polisi müdahale etmişti. Yaşanan bu olayların ardından Marsilya tribünleri bir kez daha tribünlere meşale atarken, PKK ve Ermenistan bayrağı açarak Türk taraftarları tahrik etmeye devam edince Galatasaray tribünü de cevap vermeye başladı. Yaşanan ses bombaları ve karşılıklı meşalelerin ardından oyun uzun bir süre dururken, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim ve takım kaptanı Fernando Muslera tribünlere giderek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Marsilya'da da takım kaptanı Dimitri Payet tribünlere giderek taraftarlara sakin olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Yaklaşık 8 dakika duran mücadele kaldığı yerden yeniden başlarken, mücadelenin son dakikasında Galatasaray adına çok net bir gol pozisyonu kaçtı. Kerem Aktürkoğlu kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Pau Lopez'e takılırken, dönen topta maçın hakemi Cicaldau'nun önünde tabir-i caizse blokaj yaparak Rumen oyuncunun %100'lük bir gol şansını engellemiş oldu. Bu pozisyonun ardından Galatasaray atağı devam ederken mücadelede ilk yarının son düdüğü gelmesi de dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. 

Golsüz geçen ilk yarının ardından Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ikinci yarıya herhangi bir değişiklik yapmadan başladı. İkinci 45 dakikalık bölümün ilk ciddi atağı Fransız ekibinden gelirken, sağ kanattan Cengiz Ünder ile hızlı hücuma çıkan Marsilya'da arka direkte topla buluşan Dieng bomboş pozisyonda vuruş yapamadı ve mücadeledeki belki de en net pozisyonu harcamış oldu. Mücadelenin ikinci yarısında rakip kalede ciddi bir atak oluşturamayan takımımız topun arkasına geçerek skoru korumaya yönelik bir oyun ortaya koyarken, oyunun temposunu da sürekli olarak düşük seviyede tutarak tabir-i caizse rakibini uyutmayı başardı. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Payet'in ortasında Harit'in arka direkteki kafa vuruşu üst direkten döndü. Dakikalar 71'i gösterdiğinde yine sol kanattan Payet ile etkili gelen Marsilya adına ceza sahasında arka direkte topla buluşan Cengiz'in şutunu Patrick van Aanholt çizgi üzerinde karşılayarak golü engelledi. Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra Hollandalı sol bekle ikili mücadeleye giren Guendouzi kendisini yere bırakırken, maçın Polonyalı hakemi temas bile olmayan pozisyonda tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Ancak pozisyon sonrasında gerçekleştirilen VAR kontrolü sonrasında penaltı kararı iptal edildi. Oyunun son bölümünde gerçekleştirilen oyuncu değişiklikleriyle birlikte oyun iyice dururken, Galatasaray'da oyunun son bölümü 5 kişilik savunma kurgusuyla geçildi. Maçın başından tribün olaylarıyla başlayan gece, 90+4'de saha içi olaylarla noktalandı. Pozisyon takibinde Fransız savunma oyuncusu Saliba ile ikili mücadeleye giren Mbaye Diagne, taç çizgisi üzerinde rakibiyle itişmeye başladı. Yaşanan gerginlik sonrasında kulübelerin de olaya dahil olmasıyla ortam iyice gerilirken, pozisyon sonrasında iki oyuncu da sarı kartla cezalandırıldı. Karşılaşmada başka bir pozisyon olmadı ve takımımız Velodrome deplasmanından golsüz eşitlikle 1 puan ayrıldı. 

Maç boyunca rakibi karşısında %35 topla oynama oranına sahip olan Galatasaray, maç boyunca %77 isabet ortalamasıyla 251 başarılı pas yaptı. Takımımız rakip kaleye 1'i isabetli olmak üzere toplam 6 şut çekerken, 8 orta denemesinde yalnızca 2 isabet bulabildi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.