Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçı tekrarlanacak mı?


Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubu dördüncü hafta mücadelesinde Lokomotiv Moskova ile 1-1 berabere kaldığı maçın yankıları sürüyor. NEF Stadı'nda oynanan karşılaşmalarının son anlarında hakemin ilginç bir hata yaptığı ortaya çıktı.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı Lokomotiv Moskova maçının sonlarına doğru hakem Sandro Scharer’in gösterdiği kart tartışmalara neden oldu. Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçında kural hatası oldu mu? Galatasaray - Lokomotiv Moskova maçı tekrar edilecek mi? İşte olayın aslı…

Lokomotiv Moskova’da Dmitry Zhivoglyadov, 90+2’de Kerem Aktürkoğlu’na faul yaptı. Tam hakem Sandro Scharer, Dmitry Zhivoglyadov’a sarı kart gösterdi. Mbaye Diagne oyunu devam ettirmek istedi ancak Dimitri Barinov onu sert müdahale ile engelledi. Bu müdahale sonrasında iki takım futbolcuları arasında tartışma yaşandı.

Zhivoglyadov şaşkınlık yaşadı ama…

Yaşanan tartışmanın sona ermesinin ardından İsviçreli hakem hem Diagne’ye hem de Barinov’a sarı kart gösterdi. Bu iki futbolcunun yanında Kerem’e faul yapan Zhivoglyadov’a da önceki pozisyonda gösterdiği sarı kartı hatırlatma anlamında bir kez daha sarı kartını gösterdi. Rus futbolcu önce bir şaşkınlık yaşadı. Kerem’in pozisyonunda sarı kart gördüğünü, Diagne ile Barinov’un pozisyonunda hiçbir şey yapmadığını, bu yüzden neden bir kez daha sarı kart gösterildiğini anlamayan Zhivoglyadov şaşkın gözlerle etrafa baktı.

İsviçreli hakem acemice davrandı

Maçın İsviçreli hakemi Sandro Scharer, Kerem’e yapılan faul pozisyonunda Lokomotiv’in 2 numarası Zhivoglyadov’a sarı kartını gösterdikten hemen sonra olayların yaşanmıştı. Yaşanan tartışmanın sonrasında İsviçreli hakem acemice bir hareket yapıp hatırlatma niteliğinde Rus futbolcuya Kerem’e yaptığı hareket nedeniyle sarı kartı gösterdi. Daha sonra genç futbolcu Kerem Aktürkoğlu hakemin yanına giderek kendisine yapılan harekette de kart gördüğünü, o yüzden kırmızı kart görmesi gerektiğini hakeme bildirse de İsviçreli hakem bunun zaten kendisine yapılan faul sonrasında gösterdiği kart olduğunu ve hatırlatma niteliğinde bu kartı gösterdiğini Kerem’e anlattı. (Fanatik)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.