Avrupa'nın en az gol yiyen takımı!

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında geride kalan 4 maç sonunda 8 puanla liderliğini sürdüren Galatasaray, gruptan çıkma konusunda büyük bir avantaja sahip olurken savunma performansında da turnuvanın en iyi takımı olarak göze çarpıyor. Fatih Terim'in öğrencileri, grup aşamasında kalesinde sadece 1 gol görürken bu performans onları grup aşamasının en iyisi yaptı. 

Lokomotiv Moskova karşısında maçın büyük bir bölümünü üstün oynamasına rağmen sahadan 1-1'lik skorla ayrılan Galatasaray'da savunma oyuncuları Victor Nelsson ile Marcao başarılı performanslarını devam ettirdi. Özellikle ilk yarıda Rus ekibinin hücumlarında adeta savunmada duvar ören ikili, rakipleriyle girdiği mücadelelerin bir çoğundan da kazanarak çıktılar.

Geriden de oyunu kurma özelliği olan Aslan'ın stoperleri takımının başarısında önemli bir pay sahibi olurken, geride kalan 4 maç sonunda yalnızca 1 gol yediler. Galatasaray ile birlikte "gol yememe" ünvanına sahip olan WestHam United karşılaştığı Genk karşısında kalesinde 2 gol görünce Galatasaray, grup aşamasının gol yemeyen takımı olacaktı. Ancak savunmada yaşanan bir anlaşmazlık sonrasında Rus temsilcisinin eşitliği getiren golü bu ünvanın bozulmasına neden oldu. Böylece teknik direktör Fatih Terim'in öğrencileri, grup aşamasında bu sezon ilk kez topu ağlarında gördü ama West Ham'ın rakibiyle 2-2 berabere kalmasıyla, grup aşamasındaki 32 takım arasında en az gol yiyen takım unvanını elde etti.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.