Galatasaray'dan tarihi başarı!

UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında E Grubu'nu namağlup lider bitirerek adını son 16 turuna yazdıran Galatasaray, dün akşam Lazio deplasmanında ayrıca tarihi bir geceyi de geride bıraktı. Grup kuralarına dördüncü torbadan katılan Fatih Terim'in öğrencileri, bu sezon bunu başaran tek takım olurken Avrupa Kupaları'nda da deplasmanda oynadığı maçlarda gol yemeyen 2 takımdan birisi oldu.

TARİHTE İLK KEZ: NAMAĞLUP LİDER
UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında 6 maç sonunda 3 galibiyet - 3 beraberlik alarak grubunu 12 puanla namağlup lider tamamlayan Galatasaray, kulüp tarihinde bu başarıyı ilk kez elde etti. Bugüne kadar Avrupa'nın iki numaralı kupasında 90 maça çıkan Galatasaray bu karşılaşmalarda 36 galibiyet - 30 beraberlik ve 24 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Statü gereğince adını direkt olarak son 16 turuna yazdıran Fatih Terim'in öğrencileri, grup aşamasında deplasman maçlarında kalesini gole kapatırken toplamda da sadece 3 gol yedi. Marsilya karşısında birisi penaltıdan dönen pozisyon olmak üzere 2 gol yiyen Galatasaray, gruptaki diğer golünü de Lokomotiv Moskova karşısında kalesinde gördü. Fatih Terim'in öğrencileri rakip filelere 7 gol bırakırken, karşılığında 12 puanı hanesine yazdırdı. 

DÖRDÜNCÜ TORBADAN GİRDİ, LİDER ÇIKTI
Grup kuralarına dördüncü torbadan katılan Galatasaray, grup aşamasında geride kalan 6 maç sonunda lider olarak bir üst tura yükselirken bu sezon bunu başaran tek takım oldu. Kura çekiminin ardından "Şampiyonlar Ligi kurası gibi" olarak yorumları yapılan E Grubu'nda ilk sırayı alan Galatasaray'ın ardından, Avrupa Ligi kuralarına dördüncü torbadan girerek en iyi performansı sergileyen takım F Grubu'nu üçüncü sırada bitirerek Konferans Ligi'nin yolunu tutan Midtjylland oldu. Brondby, Strum Graz, Legia Warsaw, Royal Antwerp, Ferencvaros ve Rapid Wien takımları grubunu son sırada bitirerek turnuvaya veda etti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.