İnsan ailesine yalan söyler mi?


Çalkantılı bir süreç yaşayan Galatasaray'da başkan Burak Elmas, hafta başında teknik direktör Fatih Terim'in ayrılığının ardından yaptığı basın toplantısında "Seçimi Fatih Terim ile kazandığınız söyleniyor" sorusu üzerine "Ben seçimi projelerim ile kazandım" demişti. FCN Blog olarak biz de sayın başkanın seçimi kazanmasını sağlayan projelerindeki durumuna bakmak istedik. 

Önce basit bir konuyla başlayalım: İletişim! Başkan Burak Elmas, Galatasaray taraftarının geçmiş yönetimlerde en şikayetçi olduğu konulardan olan iletişim alanında iyi isimlere sahip olduklarını ve bı alanda Galatasaray'ı hak ettiği şekilde yöneteceklerini vaadetmişti. Gelinen noktada ise bundan çok uzakta olan bir Galatasaray olduğunu, geçmiş yönetimlerin bile mumla arandığı bir ortam olduğunu söylemek lazım. Öncelikle takvim yapraklarını geriye sararsak sezon başında Galatasaray'da yeni sözleşme imzalanan Emre Akbaba ve Arda Turan takımla idmanlara başlamışken iki oyuncunun KAP bildirimi çok geç bir şekilde yapılmıştı. Yine aynı şekilde sezon başında Fatih Terim hemen seçimden bir gün sonra Florya'da çalışmalara başlarken yönetim, İmparator ile imzalanan sözleşmeyi KAP'a bildirmemiş ve Galatasaray taraftarı bu sözleşmeyi TFF'nin sitesinden öğrenmişti. Gelelim şimdi bugüne, benim bu yazıyı yazdığım 13 Ocak 2022 ve saat 14.15 itibariyle Galatasaray'da yeni teknik direktör Domenec Torrent takımla birçok idmana çıkmış durumda ve fotoğrafları da resmi hesaptan paylaşılmış durumda ancak ortada Torrent ile yapılan sözleşmeye dair en ufak açıklama yok, resmi hesaptan "Galatasaray'a hoş geldin Domenec Torrent" gibi bir paylaşım bile yapılmış durumda değil. Tüm bunların yanı sıra Galatasaray'da birçok iletişim krizi de gördük. En net örneğine Beşiktaş derbisi sonrasında Remzi Sanver ve Rezzan Epözdemir arasında yaşanan açıklamalarda gördük. Remzi Bey, "Beşiktaş haklı bir galibiyet almıştır" derken Rezan Bey ise bunun tam aksini söylemişti. Sayılabilecek daha tonla örnek varken bu konuda bunlarla yetiniyoruz ve sayın Burak Elmas'a soruyoruz. Sayın başkan seçim döneminde insan ailesine yalan söylemez demiştiniz ancak gelinen noktada iletişim alanında vaadettiğiniz hiçbir şeyi gerçekleştirmemiş durumdasınız. Galatasaray ailenize yalan mı söylendiniz, yoksa bu alanda yeterli donanıma sahip değil misiniz? 

Yine basit bir noktadan yani gayet yapılabilecek bir projeden gidelim: Aslan Kart! Başkan Burak Elmas'ın seçim öncesinde Dijital Dönüşüm Projeleri'nde yer alan bir vaadi olan Aslan Kart için göreve gelindiği anda ilk 100 gün içinde yapılabileceği söyleniyordu. Sayın başkan bu proje hakkında, "Bugüne kadar büyük kulüplerin hiçbirinde uygulanmamış bir aidiyet projesi olarak Aslan Kart'ı hayata geçireceğiz." sözlerini söylemişti. Bunun yanında Burak Elmas yönetiminin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Bu uygulama seçim günü taraftarlarımız ve üyelerimiz tarafından uygulanmaya hazır." sözleri söylenmişti. Gel gelelim aradan aylar geçmesine rağmen Aslan Kart hayata geçmiş bir proje değil. Son durumu hakkında ise bilgisi olan kimse yok. Son olarak Burak Elmas konu hakkında 5 Ekim 2021 tarihinde, "Bu sürecin %40'ı tamamlanmış durumda" sözlerini söylemişti. Aradan geçen bu kadar süreye rağmen bu proje hayata geçmiş değil. Dolayısıyla yine soruyoruz: Sayın Başkan size göre seçimi kazanmanızı sağlayan projeleriniz neden hala hayata geçmiş değil. Burası bizim ailemiz, biz ailemize yalan söylemiz demiştiniz yoksa ailenize doğru olmayan sözler mi verdiniz? 



Zor projelerin aksine yine kısa sürede yapılabilecek bir noktadan gidelim: Şeffaflık! Sayın Burak Elmas seçim öncesinde 3 Başkan adayının katıldığı programda "Şeffaf, hesap verilebilir ve ölçülebilir bir yönetim anlayışı bizim kırmızı çizgimiz. Göreve geldikten sonra da bu yaklaşımımızı sürdüreceğiz" sözlerini söylemişti. Lakin çok basit yakın tarihten gidecek olursak Galatasaray taraftarına şeffaflık vaadeden Burak Elmas, 1 hafta önce arkasında olduklarını açıkladığı Fatih Terim ile yolların neden ayrıldığı konusunda dişe dokunur tek açıklama yapmadan geçiştirdi. Şeffaflık bu mudur sayın başkan? Kulüp tarihinin yaşayan en büyük efsanesi ile yolları ayırırken açıklamamak, "ben öyle istedim oldu" demek midir? 

 


Gelelim bir başka alana: İçerik üretimi! Sayın Burak Elmas seçim sürecinde sosyal medya hesaplarında içerik üretiminin ciddi bir iş olduğunu, Galatasaray'ın deneyim kazanma yeri olmadığını belirtmişti. Bunun alakalı sosyal medya hesaplarında da birçok video yayınlayarak iddialı söylemlerde bulunmuş durumdalar. Gel gelelim Galatasaray'da bu alanda en ufak bir proje yapıldığını görmek mümkün değil. Çok basit bakarsak Galatasaray'da sosyal medya hesaplarının bile iyi yönetildiğini söylemek mümkün değil. Göreve geldikleri gün kullanıma hazır olacaklarını duyurdukları "Aslan Aidiyet Platformu" isimli projeden haberi olan veya aylardır bu konu hakkında bir açıklama duyan oldu mu? Şahsen ben sayın başkanın konu hakkında tek açıklamasını görmedim, duymadım.  


Bunun yanında oyun sektöründe de Galatasaray markasını konumlandıracaklarını belirten Elmas yönetiminin bu alanda da ne yaptığını bilmek veya öğrenmek mümkün değil zira şu ana kadar gördüğümüz bir proje yok. GS Store'larda Galatasaray markalı klavye, mouse, oyuncu koltuklarının satılacağı ifade edilirken bunun bile yapılmamış olduğunu söyleyebiliriz. Yine aynı şehirde Aslan Aidiyet Platformu'nda yer alan taraftalar için oyun merkezleriyle anlaşarak ayrıcalık sunacakları belirtilmiş fakat böyle bir şey de ortada yok. Taraftarlar için küçük oyunlar geliştirileceği söylenirken burada da en ufak bir şey olmadığını söyleyebiliriz. Şimdi bir kez daha sayın başkana soruyoruz: Sayın Başkan ailenize vaadettiğiniz projeler neredeler?  



Gelelim Burak Elmas'ın en ciddi vaadlerinden birine: Kemerburgaz Metin Oktay Spor Kompleksi. Sayın Başkan tesisin projesine dair görselleri yayınlarken, "Yönetime geldiğimizde Kemerburgaz'da inşaata başlayarak, Galatasaray'a Yeni Metin Oktay Tesisleri'ni kazandıracağız. Projenin finansmanını da hazır hale getirdik." sözlerini söylemişti. Başkan Burak Elmas göreve geleli aylar oldu ancak Kemerburgaz'da çivinin bile çakıldığına dair en ufak bir gelişme yaşanmış değil. Bu tesisin inşaatı ne zaman başlayacak, finansmanı hazır denilen projenin finansmanı hazır ise neden bu inşaat başlamış değil? Sayın Başkan'a tekrar tekrar soruyoruz: Ailenize vaadettiğiniz, seçimi kazanmanızı sağlayan projeler neden hayata geçmiyor?



Bir başka vaade daha gelirsek: Tevfik Fikret Basketbol Salonu! Galatasaray'ın Basketbol Şubesi için kanayan yarası olan ve uzun süredir Ali Sami Yen'in yanına yapılması planlanan basketbol salonu için Burak Elmas, seçim döneminde önemli bir adım atarak projeyi açıklamıştı. Ancak gelinen noktada tıpkı Kemerburgaz Tesisleri'nde olduğu gibi burada da en ufak bir çivi çakılmış değil. Sayın Başkan neden salonun inşaatına başlamıyorsunuz? Vaatlerinizi neden aylardır yerine getirmek için adım atmıyorsunuz? 

Ve gelelim Galatasaray taraftarını en heyecanlandıran projelerden birine: 1481 Futbol Grubu! Sayın Başkan Burak Elmas seçim döneminde, "5 ay önce, 1481 Futbol Grubu adını verdiğimiz, sahibinin Galatasaray olduğu bir futbol grubu kurduk. Uluslararası bir kuruluşla anlaştık ve fonun %50'si hazır. Planımız, önümüzdeki yılın sonunda Avrupa'da 3 veya 4 futbol takımı almak." açıklamasını yapmıştı. Aradan aylar geçti Galatasaray bu proje için attığı tek adım ise Niğde Belediyespor'u satın almak oldu. Bunun dışında Galatasaray, hali hazırda Avrupa'dan en ufak bir takım almış değil. %50 fonu hazır olan projenin Avrupa ayağından bir ses çıkmış değil. Sayın başkan en son Kasım ayında bu konu hakkında konuşmuş ve, "Yurt dışından da görüştüğümüz birkaç takım var." demişti. Aradan yine hatırı sayılır zaman geçti ama ortada en ufak bir şey yok. Sayın Başkan bu proje neden hayata geçmiyor?  



Esasında bu yazı daha sponsorluklar, Galatasaray'ın haklarını korumak, 1.5 yıldır bir arada çalıştığı iddia edilen yönetimin 6 ayda 2 istifa vermesi gibi birçok temel şeyle devam edebilirdi ancak hali hazırda uzun olan yazıyı daha fazla uzatmamak için bunlara girmeyeceğim. Şu ana kadar tüm Galatasaraylılar için büyük bir hayal kırıklığı olan ve neredeyse hiçbir vaadini yerine getirmemiş olan sayın Başkan Burak Elmas'ın önümüzdeki süreçte neler yapacağını hep beraber göreceğiz. Yazıyı bitirirken insan ailesine yalan söyler mi ya da projelerde son durum nedir gibi soruları tekrarlamak yerine yine sayın Başkan'ın sözlerini hatırlatarak bitirelim: "İnsan ailesine yalan söylemez. Biz bütün projelerimize, kazandığımız taktirde yine ailemizin gözünün içine bakacağımızın bilinciyle söz verdik. O yüzden bu konuda çok hassas davrandık" 


 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.