Işıtan Gün: Guardiola'nın yardımcısıyla görüştük!

Süper Lig'in ilk yarısında zirveden uzakta kalan ve istenilen görüntülerin uzağında olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in geleceği sorgulanırken, son dönemde yönetim kanadında çıkan haberlere de yalanlamalar gelmeye başladı. İsmi spekülasyonların içinde yer alan yönetim kurulu üyesi Işıtan Gün ise, hakkında çıkan haberler için açıklamalarda bulundu.

Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç'in canlı yayın konuğu olan Işıtan Gün, yaptığı açıklamada çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtirken başkan Burak Elmas'ın koordinesinde Fatih Terim'e yardımcı antrenör takviyesi yapmak için Pep Guardiola'nın yardımcısıyla görüştüklerini açıkladı. 

Guardiola'nın yardımcısıyla görüştük Fatih Terim'in yardımcısı olması konusunda. İsmini başkanımızdan onay almadığım için açıklayamıyorum. Guardiola'yla Başkanımızın görüştüğünü biliyorum. Teklifimiz karşı taraftan da kabul gördü. Göreve başlayıp başlamaması ile ilgili tasarruf tamamen başkanımızdadır. Neden Guardiola'nın yardımcılığını bırakıp Galatasaray'a geldiğiyle ilgili de onu kendisine sormak lazım. Galatasaray'da yapılan transferlerin tüm görüşmelerini başkanımız kendisi yapıyor. Tüm yaz boyunca da böyle oldu. Transfer ettiğimiz her oyuncudan yazılı beyan alıyoruz. Temsilcin kimdir diye. Geçmişte alt düzey çalışan profesyonellerimizin menajerlerle olan ilişkilerinde başkanımıza ilginç bilgiler geldi. Oyunculara menajerliklerini değiştirmeleri konusunda telkinler geldiğini duyduk geçmişte. Başkanımız göreve geldikten sonra bunun önüne geçmek için çalışmalar yaptık. 

Fatih Terim'in görevden ayrılması için telkinde bulunduğumun söylenmesine hayret ediyorum. Başkanımıza defalarca Fatih Terim'le göreve devam edilmesi konusunda telkinde bulunan da benim. Neden böyle söylentilerin çıktığını anlamadım. Türkiye'nin en iyi teknik direktörü takımımızın başında. Dönem dönem başarısızlıklar olabilir. Transfer için hazırlıklar çok önceden başlar. Mevkiler belirlendikten sonra ilgili birimler araştırma yapar. Dünyanın hiçbir kulübünde %100 transfer başarısı yoktur. 10 futbolcu alsanız, 10'u birden tutmaz. Böyle bir dünya yok. Alioski ve Larsen, benim önerdiğim oyunculardı. Hocamız da Larsen'i beğendi. Başkanımız pazarlıkları yürüttü, yüksek bulundu fakat olmadı. Bu büyütülecek bir durum değil. Ben sadece Nelsson ve Barış Alper Yılmaz'ın transferlerinin içinde oldum. Mazbatayı aldığımız gün Barış Alper Yılmaz'ın ismi vardı. Oyuncuyla görüştük. Ogan Tarhan da vardı. Oyuncunun menajeriyle buluşma organize etti ve buluşmaya gittik. Barış Alper'in transferinde menajeriyle ilişki kurmakla ilgili Ogan Tarhan yanımda oldu o kadar. Barış Alper'in transferinde menajerine yıllık 100 bin TL'den 4 yıllık ödeme yapılacak.

Hocamızın dünkü açıklaması gayet açıktı. Süper Lig'de istediğimiz başarıyı elde edemedik. Ama bu başarı niye gelmesin? Bu başarı gelecek. Türkiye'nin en iyi teknik direktörü takımımızın başında. Dönem dönem başarısızlıklar olabilir. Bizim oynadığımız bir Lazio ve Marsilya maçları üstatlık göstergesidir hocamızın. Süper Lig'de bu başarı olmadı. Rakamlar da yalan söylemiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.