KBSL | Kelsey Plum oynadı, Galatasaray derbiyi kazandı!


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 16. hafta erteleme maçında Galatasaray, Fenerbahçe Safiport ile karşı karşıya geldi. Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde oynanan derbiyi Galatasaray 69-63 kazanmayı başardı. 

Bu sonuçla Galatasaray 10. galibiyetini alırken Fenerbahçe ise 2. yenilgisini yaşadı. 

Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede Fenerbahçe özellikle boyalı alanda ve hücum ribauntlarında üstünlük kurarak 4:29’daki molaya 9-13 üstünlükle gitti. Moladan Davis ve Plum’ın sayılarıyla dönen Galatasarayımız 14-13 öne geçerek rakibe mola aldırdı. Moladan sonra Plum yine sahaya ağırlığını koyarak takımımızı önde tuttu ve periyodu 21-17. üstünlükle tamamladık. Kelsey Plum 7 sayı, Sude Yılmaz iki isabetli üçlükle 6 sayı kaydetti. Davis’in de 4 sayılık katkısı vardı. 

İkinci periyoda hızlı bir başlangıç yapan takımımız, Plum, Davis ve Tina’nın sayılarıyla farkı 2,5 dakika içerisinde 8’e çıkardı: 27-19. Savunma ribauntlarındaki problemimizin devam ettiği bu bölümde de rakip takım 8-0’lık bir seriyle eşitliği yakalayarak 3 dakika kala öne geçti ve mola aldık: 30-33. Moladan yine sayılarla dönerek 34-33 üstünlükle Fenerbahçe’ye mola aldırdık. Bu moladan da üstün dönen takımımız, Plum’ın şık turnikesiyle devreyi 36-33 üstün tamamladı. 

Üçüncü periyoda da sağlam bir başlangıç yapan takımımız Davis ve Tina’nın sayılarıyla 8 sayılık üstünlük yakaladı: 43-35. Sude Yılmaz yüzdeli üçlüklerine devam etti ve 03:58’deki molaya 46-38 önde gittik. 4-0’lık Fenerbahçe serisi gelince bu defa takımımız molaya gitti. Boyalı alanda etkili olan rakip takım eşitliği yakaladı ve son çeyreğe 46-46 eşitlikle gidildi. 

Geriye düştüğümüz son çeyrek başında Plum’ın üst üste iki turnikesiyle dengeyi yakaladık: 51-51. Sude ve Plum’ın sayılarıyla 05:29’da skoru 58-53’e getirdik. Sabaly’nin sayılarıyla geri dönen sarı-lacivertli takımı 02:44’te öne geçirse de Plum dip çizgiden üçlüğü yolladı: 65-63. Son dakikaya 66-63 üstünlükle girdik. Tina’Nın kritik hücum ribaundunun ardından Merve Aydın’ın dip çizgiden üçlüğüyle maçı bitirdik: 69-63.  

Kelsey Plum 40 dakika sahada kaldığı maçta 29 sayıyla yıldızlaştı ve maçın yıldızı oldu. Merve Aydın 12 sayı, 5 ribaunt; Sude Yılmaz ve Kaela Davis ise 11’er sayılık katkı verdi.  

Karşılaşmanın özeti için: 


Eski Açık'ın yeni bölümünü izlemeyi unutmayın: 👇👇

 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.