STSL | Sıkı tutunun, düşüyoruz!

Süper Lig'de 25. hafta karşılaşmasında Galatasaray, evinde Kayserispor'u ağırladı. Rakibi karşısında girdiği fırsatları değerlendiremeyen Torrent'in öğrencileri, geriye düştüğü karşılaşmada Mostafa Mohamed'in golüyle sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Galatasaray bu sonuçla ligdeki galibiyet hasretini 6 maça çıkartırken, oynadığı son 14 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. 

Galatasaray'ın başında çıktığı ilk 4 maçta geçtiğimiz hafta Alanyaspor karşısında ilk kez puanla tanışan Domenec Torrent, zorlu mücadelede kadroda değişikliğe gitti. Emre Kılınç ve Arda Turan'ın yaşadığı mide rahatsızlığı sebebiyle maç kadrosuna almadığını açıklayan İspanyol teknik adam, yeni transferlerden Erick Pulgar'ı yerli oyuncu kuralı nedeniyle ilk 11'in dışında bıraktı. Kayserispor karşısında Pena - Boey, Marcao, Nelsson, Patrick van Aanholt - Taylan, Berkan, Feghouli - Babel, Kerem ve Gomis'e ilk 11'de şans veren Domenec Torrent, son dönemin eleştirilen isimlerinden Cicaldau'yu yanında oturttu. 

Mücadelenin ilk yarısında topun kontrolünü alan Galatasaray, ilk 15 dakikalık bölümde rakip kalede tehlike yaratmak istese de Kayserispor'un kapalı savunmasını açmak pek kolay olmadı. Hücumda oldukça ağır bir oyun ortaya koyan Galatasaray, ceza sahası dışında Feghouli'nin yaratıcılığıyla hazırladığı bazı pozisyonlarda da tehlike yaratamadı. Rakibi karşısında savunmasında da pozisyon vermeyen ve ilk yarıda sadece 1 şut şansı tanıyan Galatasaray, karşılaşmanın 10. dakikasında Cezayirli oyuncuyla girdiği fırsatı değerlendiremedi. Maçta dakikalar 25'i gösterdikten sonra oyun tam anlamıyla bir kör dövüşüne döndü. Orta sahada gereksiz yapılan hazırlık pasları, geriye dönen oyuncular ve risk almaktan korkan bir Galatasaray izledik. Kayserispor'un kapalı oyunu da buna oldukça imkan tanırken, devrenin son 5 dakikasında tribünden ıslık sesleri yükselmeye başladı. Galatasaray ilk yarıda %64 topla oynama oranına ulaşırken, %85'i isabet oranına ulaşarak 276 başarılı pas yaptı. Torrent'in öğrencileri ayrıca devre boyunca 1'i isabetli olmak üzere rakip kaleye 8 şut denemesinde bulundu. 

İkinci yarıya üst üste pozisyonlarla başladık. 47’de Feghouli’nin savunma arkasına yolladığı topta Kerem sol çaprazdan şutunu çekti. Hosseini son anda gole giden topu engelledi. Bundan iki dakika sonra ise Gomis’in, Aanholt’un ortasında vurduğu kafa direğin üstünden auta çıktı. 59. dakikada Gomis ve Feghouli oyundan çıkarken yerlerine Mostafa Mohamed ve Alexandru Cicâldău girdi. 61’de Kerem Aktürkoğlu’nun ceza yayından şutu kaleci Bilal’de kalırken, 65’te yine Kerem’in sahneye çıktığı pozisyonda Bilal parmaklarının ucuyla topu çeldi. 68’de Thiam ile kalemize gelen Kayserispor’da Senegalli oyuncunun şunu Pena kurtardı. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise kalemizde golü gördük. Savunmadan çıkmaya çalışırken kaybettiğimiz topta Cardoso’nun yerden seken vuruşu Pena’nın üzerinden filelerimize gitti: 1-0. Dakikalar 75’i gösterirken kritik iki pozisyon yakaladık. Kayseri yarı alanında topu kapan Berkan’ın uzak köşeye plasesini Bilal son anda kornere tokatladı. Ardından kullanılan kornerde Ryan Babel’in altı pasta kafa vuruşu direği sıyırarak auta gitti. 80’de Aanholt, Babel ve Taylan oyundan çıkarken Ömer Bayram, Morutan ve Pulgar oyuna dahil edildi. Aradığımız gol ise 85. dakikada geldi. Kerem Aktürkoğlu’nun kullandığı kornerde Mostafa Mohamed’in düzgün kafa vuruşu filelere gitti: 1-1. Altı dakika ekstra zaman içerisinde öne geçme imkanını yakalayamayan takımımız karşılaşmadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. 

Galatasaray, rakibi karşısında 90 dakika boyunca 7'si isabetli olmak üzere 26 şut çekti. Rakibi karşısında %62'lik topla oynama oranına sahip olan Galatasaray, maç boyunca %84 pas isabetiyle 492 başarılı pas yaptı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.