STSL | Galatasaray derbi öncesi kazandı!


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu’nun 31. haftasında Vavacars Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Cimbom, Bafetimbi Gomis ve Ryan Babel'in golleriyle 2-0’lık skorla kazandı.

Galatasaray mücadeleye Fernando Muslera, Ömer Bayram, Patrick van Aanholt, Victor Nelsson, Marcao, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Alexandru Cicâldău, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel ve Bafetimbi Gomis 11’iyle başladı. 

Maça hızlı start veren Cimbom, 3. dakikada  golü buldu. Berkan’ın savunma arkasına topla buluşturduğu Kerem Aktürkoğlu, Salih Dursun’un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Gomis, kaleci Viviano’nun uzanamayacağı köşeye topu yolladı: 1-0.

Önde baskı, takım halinde hücum ve savunma yapan Galatasaray, oyuna kısa sürede ağırlığını koyarken, ilk çeyrek dolmadan ikinci golünü buldu. 

Cicâldău’nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği mükemmel pasta bekletmeden sert vuran Babel, 12. dakikada farkı ikiye çıkaran golü kaydetti! 2-0. 

İlk yarıda sahanın mutlak hakimi olan takımımızda Kerem Aktürkoğlu, 36. dakikada sakatlanarak çıkmak zorunda kaldı. Onun yerine Emre Kılınç dahil edildi. 

45 dakikalık süre içerisinde rakibe sadece ceza sahası dışından iki şut izni veren Cimbom'un bir şutu da direkten dışarıya gitti. 37. dakikada Babel’in pasıyla sağ çaprazda topu alan Cicâldău’nun yakın direğe ayak için vuruşu direğe çarparak auta gitti. Emre Mor ve Bistrovic’in uzaktan şutlarında Karagümrük tehlike yaratmaya çalışsa da ilk yarı 2-0’lık Galatasaray'ın üstünlüğü ile noktalandı. 

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da baskılı bir başlangıç yapan Galatasaray, 49’da Gomis ile tehlikeli bir pozisyondan yararlanamadı. Berkan’ın pasında Viviano ile karşı karşıya kalan Gomis, topu ayağından açarken istediği vuruşu yapamadı. 58’de ise Ömer Bayram’ın kafasıyla ceza sahasına doldurduğu topu Babel de kafasıyla Gomis’e indirdi. Onun rövaşatası direk dibinden dışarıya gitti. 

Dakikalar 63’ü gösterirken Erick Pulgar ve Barış Alper Yılmaz oyuna girdi. Taylan Antalyalı ve Alexandru Cicâldău kenara geldi. 

70. dakikada Adnan Uğur’un vuruşu direğin dışına çarparak dışarıya gitti. 

74’te Van Aanholt’un ceza sahası içerisinde elle oynadığına karar veren hakem penaltı noktasına gitti. Topu başına geçen Pesic, 75. dakikada topu beyaz noktaya dikti. Onun vuruşunu Fernando Muslera mükemmel kurtardı. Pozisyondan bir dakika sonra Emre Mor’un ceza alanı dışından şutunu Muslera elinden kaçırsa da çizgi üstünde kontrolü sağladı. 

İkinci yarının özellikle son yarım saatlik bölümünde Karagümrük kalemizde daha etkili olurken 82’de Berkan Kutlu’nun ceza sahası dışından vuruşu üst direğin az farkla üzerinden dışarıya çıktı. 

86’da Pesic’in ceza alanına gelen ortayı indirdiği topta Emre Moru’un penaltı noktası yakınından vuruşu farklı şekilde auta çıktı. Karamo ve Pesic’in şutlarında Muslera yine kalesinde geçit vermedi. En az 6 dakika ekstra sürenin verildiği karşılaşmada 93’te Ryan Babel’in vuruşu Viviano’da kaldı. Gomis yerine Halil Dervişoğlu son dakikalarda maça dahil olurken Galatasaray maçı 2-0’lık skorla kazandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.