STSL | Galatasaray, İzmir'de Kerem ile kazandı


Galatasarayımız, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 34. hafta müsabakasında Altay ile karşı karşıya geldi. Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynanan maçı 1-0’lık skorla kazandık. Galatasarayımızın golünü 8. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti.

Takımımız sahaya Fernando Muslera, Omar Elabdellaoui, Patrick van Aanholt, Marcao, Victor Nelsson, Erick Pulgar, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Ryan Babel, Kerem Aktürkoğlu ve Bafetimbi Gomis 11’iyle çıktı.

8. dakikada Pulgar’ın mükemmel pasıyla yay üstünde Berkan soldaki Kerem Aktürkoğlu’nu gördü. Ceza sahasında soluna çeken oyuncumuz sol ayağıyla çok sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-1. 

11. dakikada kazandığımız serbest vuruşu Pulgar arka direğe ortaladı. Orada kendini unutturan Nelsson’un vuruşunu son anda Lis kornere çeldi. 20. dakikada gelişen kontraatağımızda Gomis’in ceza sahasında yaptığı vuruşu kaleci Lis kornere çeldi. 

31’de Gomis’in harika pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Babel ise soluna çekerek vurdu; ancak istediği şutu çıkartamadı. 

42. dakikada Altay’ın ceza alanı dışından Thaciano ile ceza alanı dışından çektiği şut, rakip takımın ilk yarıda gönderdiği tek şut oldu. Muslera topa tek hamle ile sahip oldu. 

Gomis’in ön alanda yorulmadan yaptığı yoğun presin yanı sıra Senegalli golcü, rakip ceza sahasında savunmayı en çok yıpratan isim oldu. 37’de Berkan’ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Gomis, Thiam’ın son anda müdahalesiyle gol vuruşunu yapamadı. 44’te ise Emre’nin sağ kanattan ortasına tekte vuran tecrübeli santrfor, çerçeveyi bulamadı. 

İki dakika ekstra sürenin oynandığı mücadelenin ilk yarını 1-0 üstünlüğümüzle sona erdi.

İkinci yarıda ön alanda baskı yapan Altay’a karşı kısa paslarla hücuma kalkmaya çalışan takımımız, baskıya karşı zorlanmadı. Rakip takımın Martin Rodriguez ile uzaktan denemelerinde Muslera başarılı olurken, ikinci devrenin yarı dilimlik bölümünde rakibine önemli pozisyon şansı tanımadı.

Marcao’nun sakatlık yaşamasıyla gerçekleşen zorunlu değişiklikle Alpaslan Öztürk oyuna dahil edildi. 65’te ise Alexandru Cicaldau ve Mostafa Mohamed oyuna girdi. Ryan Babel ve Bafetimbi Gomis çıkan isimler oldu. 

Temposu düşük devam eden mücadelede 81. dakikada Arda Turan ve Ömer Bayram oyuna girdi. Emre Kılınç ve Berkan Kutlu çıkan oyuncularımız oldu. 

84’te Leandro Kappel ile sağdan ceza sahamıza sızan Altay, onun şutunda tehlike yarattı. Muslera direk dibinde topu kontrol etti. 

7 dakika ekstra sürenin oynatıldığı mücadelede Kerem 90+2’de Altay ceza sahasını zorladı. Topu rakibinden kurtararak sağ çizgiden kaleye yönelen oyuncumuzun ortaya çıkardığı topta rakip savunma son anda müdahale etti. 90+4’te ise Muslera, arka direkte kendini unutturan Poko’nun kafa vuruşuna karşı kritik bir kurtarış yaptı. Maç 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi. 












Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.