STSL | Ve sonunda bitti!

Süper Lig'de son hafta karşılaşması olan 38.hafta mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Antalyaspor ile karşılaştı. Ligde uzun süredir kaybetmeyen ve 15 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Akdeniz ekibi karşısında yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Torrent'in öğrencileri ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmadan 1-1'lik eşitlikle ayrılarak sezonu noktaladı. Galatasarayın tek sayısı ikinci yarıda Mostafa Mohamed'den geldi. 

TARTIŞMALI GOLLE GERİYE DÜŞTÜK
Topun kontrolünü sağlama çalıştığımız maçın ilk çeyreğinde Antalyaspor’un atakları ön plana çıktı. 9. dakikada Haji Wright, Muslera ile karşı karşıya kalırken Uruguaylı file bekçimiz kritik bir kurtarışla golün önüne geçti. 21’de mükemmel paslarla Antalya kalesine yüklenen takımımız solda Van Aanholt ile çizgiye indi. Onun ceza sahasına çıkardığı topu Berkan filelere gönderse de öncesinde ofsayt tespit edilerek gol geçersiz sayıldı. 31. dakikada Fernando Muslera bir kritik kurtarışa imza attı. Fernando'nun sağdan ceza sahasına gönderdiği topa Haji Wright, topukla kaleye gönderdi ancak kaptan Muslera gole izin vermedi, korner. 34’te Ryan Babel’in ceza yayından sol ayağıyla yaptığı vuruş farklı şekilde auta çıkarken, bir dakikalık uzatma verilen ilk yarının sonunda kalemizde golü gördük. Sol çizgiden içeriye giren Haji Wright,  topu arka direğe yollarken Ndao boş kaleye dokundu: 1-0. İlk yarı bu skorla sonuçlandı.  

MOSTAFA MOHAMED DENGEYİ GETİRDİ
İkinci yarıda rakip kalede daha etkili bir Galatasaray vardı. 56. dakikada Taylan Antalyalı’nın sol çaprazdan vuruşu auta gitti. 59. dakikada sağ kanattan gelen takımımızda Gomis’in pasıyla Halil Dervişoğlu ceza sahasında topla buluştu. Ekseni etrafında iyi denen futbolcumuz topu Boffin’in sağından dışarıya yolladı. 69’da Gomis ve Babel oyundan çıkarken yerlerine Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed girdi. 75’te sağ köşe gönderinden ceza sahası içine kullandığımız kornerde Halil Dervişoğlu müsait pozisyonda kafa vuruşu yaptı. Top üstten auta çıktı. 77. dakikada Halil Dervişoğlu, rakipten kazandığı topu mükemmel şekilde kontrol ederek yüzünü kaleye döndü ve sağdan savunma arkasına sarkan Kerem’e mükemmel bir ara pası attı. Kerem de kaleye yönelen Mostafa Mohamed’e al ve at dercesine pas çıkardı. Mısırlı futbolcumuz topu filelere gönderdi: 1-1. Yine sağ köşe gönderinden ön direğe ortaya Berkan kafa vurdu; ancak top az farkla auta çıktı. 84’te ön alanda kazandığımız topta Kerem’in uzaktan şutu üstten auta çıktı. 87’de yine aynı bölgeden paslaşarak kullandığımız kornerde Van Aanholt çaprazdan vurdu! Boffin direk dibinden topu son anda çıkardı. 90. dakikada Halil Dervişoğlu yerine Barış Alper Yılmaz’a bıraktı. Altı dakika ekstra sürenin verildiği mücade 1-1 sona erdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.