Beşinci maça gidiyoruz!

Basketbol Süper Ligi'nde play-off yarı final serisinde 4. maçta Galatasaray NEF evinde Anadolu Efes'i ağırladı. Baştan sona müthiş bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Andreas Pistolis'in öğrencileri sahadan 86-81 galip ayrılarak seriyi 2-2'lik eşitliğe getirerek beşinci maça taşıdı 

Karşılıklı sayılarla başa başa start alan mücadelede çeyreğin yarı dilimlik bölümü 14-10 Efes üstünlüğüyle geçilerek televizyon molasına gidildi. Efes moladan 5-0'la dönünce çabuk bir mola aldık. Ndour ile üst üste sayılar bulan takımımız moladan güçlü döndü ancak Larkin'in üçlüğüyle ilk çeyreği 23-16 geride bitirdik. Dee Bost'un üst üste sayılarıyla ikinci periyoda başlayan Galatasaray Nef, çeyrek başında farkı eriterek öne geçti. Çeyreğe üst üste 11 sayı ile başlayan Bost, tribünleri de ateşledi. Çeyrek ortası 33-30 üstünlüğümüzle geçildi. Maçı dengelediğimiz bu periyot 42-42 soyunma odasına gittik. 

Düşük tempoda başlayan üçüncü çeyrekte çeyrek ortası 53-53 eşitlikle geçildi. Göksenin Köksal ve Dee Bost'un üçlükleriyle sayısal üstünlüğünü koruyan Yenilmez Armada, Canaan'ın da devreye girmesiyle final periyoduna 66-64 önde girdi. Son çeyreğe iyi başlayan takımımız, 6:23'teki molaya 5 sayı önde gitti. Canaan ve Sadık ile dış atışlarda isabet bulan Pistiolis'in öğrencileri, Blackshear'on da çember altında etkinliğini artırmasıyla skor üstünlüğünü korudu.3:48'e 82-74 üstün girdik. Larkin ile reaksiyon veren Efes'le karşı skor avantajını maç sonuna dek koruyan takımımız mücadeleyi 86-81 kazandı.

Beş basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği müsabakada Dee Bost 20 sayı, 3 ribaunt ve 7 asistle öne çıkan isim oldu. Kerry Blackshear 18 sayı, 5 ribauntla önemli katkı verdi. Maurice 12 sayı, 4 ribaunt; Sadık Kabaca ise 11 sayı, 5 ribauntla maçı tamamladı. Kaptan Göksenin Köksal ise 10 sayı ve 7 ribauntluk katkı verdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.