Dries Mertens resmen Galatasaray'da!

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak isteyen ve çalışmalarını sürdüren Galatasaray, hücum hattına beklenen ikinci takviyesini de gerçekleştirdi. Daha önce Haris Seferovic'i renklerine katan takımımız geçtiğimiz sezon Napoli'de forma giyen ve sözleşmesi sona eren 35 yaşındaki Belçikalı yıldız oyuncu Dries Mertens ile sözleşme imzaladı. Bir yılı opsiyonlu olarak 2 yıllık sözleşme imzalanan yıldız oyuncuya yıllık 2.9 milyon Euro ücret ödenecek. Yıldız oyuncuya 1.1 milyon euro imza parası da ödenecek. 

DRIES MERTENS KİMDİR?
6 Mayıs 1987, Leuvren - Belçika doğumlu olan Dries Mertens için giriş cümlesini klasikleşen altyapı eğitimini nerede aldığına yönelik bilgilerinden ziyade "Bir Napoli efsanesidir" diye tamamlamak gerekiyor. Leuvren'de dünyaya gelen Mertens'in futbol topuyla da tanışması çok uzun sürmedi ve doğduğu şehrin takımı olan Leuvren altyapısında 5 yaşında akademiye başladı. Leuven altyapısındaki başarılı performansıyla ülkenin en büyük takımlarından Anderlecht'in scoutlarının radarına giren Mertens, 12 yaşındayken bu takıma transfer oldu. 5 yıl boyunca Anderlecht altyapısında çeşitli takımlarda forma giyen Belçikalı oyuncu gösterdiği performansla gelecekte büyük bir isim olacağının sinyallerini verirken, 16 yaşında Gent altyapısına transfer oldu. İlk etapta U17, U19 ve U21 takımlarında forma giyen Mertens takvim yaprakları 2005 yılını gösterirken SC Eendracht Aalst formasıyla Bölgesel Lig'de mücadele etti ancak 2006 yılını gösterdiğinde futbol sahnesine çıktı. Hollanda 2.Ligi takımlarından AGOVV'a kiralanan Mertens, ağırlıklı olarak sağ kanatta görev yaptığı 35 maçta 2 gol atarak profesyonel futbol kariyerine başlamış oldu. 45bin Euro bonservis karşılığında AGOVV'a transfer olan Mertens, burada geçirdiği iki yılda teknik direktör Rini Coolen tarafından santraforda oynamaya başladı ve ilk sezonunda 40 maçta 16 gol - 6 asist; ikinci sezonunda da 37 maçta 14 gol - 8 asistlik performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti. 

HOLLANDA 2.LİGİ'Nİ SALLADI
Bir yıllık kiralık deneyimi dahil olmak üzere Hollanda 2.Ligi'nde üç sezon boyunca gösterdiği bu istikrarlı performans Mertens'in sezon sonunda 600bin Euro bonservis bedeliyle Utrecht'e transfer olmasının önünü açtı. 2009 yazında geldiği Hollanda ekibinde teknik direktör Ton du Chatinier tarafından sezonun büyük bir kısmını sol kanatta geçiren Mertens, zaman zaman 10 numaralı pozisyonda da görev yaptı. Utrecht'te geçirdiği ilk sezonunda 39 maçta 7 gol - 10 asist; ikinci sezonunda 47 maçta 14 gol - 24 asistlik performans gözardı edilemeyecek seviyeye gelmişti. Sezon genelinde sol kanatta görev yapan Mertens ayrıca 2010 yılında Avrupa Ligi'nde oynanılan Celtic, Liverpool, Napoli maçlarındaki performanslarıyla da Avrupada bir çok kulübün radarına girmesini sağladı. Ancak transferde elini çabuk tutan PSV Eindhoven, son yıllarda Hollanda Ligi'ni sallayan bu Belçikalı genç oyuncuyu 7 milyon Euro bonservisle kadrosuna kattı. 

PSV Eindhoven'da teknik direktör Fred Rutten tarafından sol kanatta değerlendirilen Mertens sezon genelinde 49 maça çıkarken bu maçların 40'ında sol kanatta görev yaptı. Hollanda Kupası'nda şampiyonluk, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda mücadele eden PSV, ligi 3.sırada bitirmesine karşın Mertens ilk sezonunda 49 maçta 27 gol - 22 asist gibi çılgın bir performansa imza attı. Belçikalı oyuncu istatistikleri alt üst ettiği ilk sezonun ardından Dick Advocaat yönetimindeki 2012-13 sezonunda da istikrarını sürdürdü ve PSV formasıyla çıktığı 39 maçta 18 gol - 21 asistlik performansla dikkatleri üzerine çekti. Mertens bir çok takımın radarına girerken 2013 yazında 10 milyon Euro bonservisle İtalyan ekibi Napoli'ye transfer oldu.

BİR NAPOLİ EFSANESİ: 9 YIL! 
Belçikalı yıldız oyuncu hiç kuşkusuz 2013 yazında Napoli'ye imza atarken burada efsane olacağını ve 9 yıl sonunda kendisine "fahri vatandaşlık" verileceğini tahmin bile edemezdi. Hücumun tüm bölgelerinde oynayabilen Mertens, her ne kadar Hollanda Ligi'nde leblebi gibi gol atması küçümsense de bu performansına İtalya'da devam etmesi dikkat çekti. Napoli'de ilk sezonunda 47 maçta 13 gol - 12 asist; ikinci sezonunda da 50 maçta 10 gol - 12 asistlik performans sergileyen Belçikalı yıldız oyuncu bu maçların büyük bir kısmında da sol kanatta görev yapıyordu. İtalyan ekibinin hücum hattında ileri uçta Gonzalo Higuain, sağ kanatta Callejon, forvet arkasında Marek Hamsik görev yaparken sol kanattaki hücuma katkı görevi de Belçikalı yıldızındı. Napoli'de geçirdiği 9 sezonda 396 resmi maçta 148 gol - 90 asistlik hücum performansı sığdıran Mertens, istikrarıyla da takımın önemli bir ismi olmayı başardı. Belçikalı yıldız oyuncu son olarak 2021-22 sezonunda Luciano Spalletti'nin takımında rotasyonda görev yaptı. Sezona omuz sakatlığıyla giren ve bir süre takımdan uzak kalan Mertens, ileri üçlünün (Insigne, Osimhen, Lozano) ilk alternatifi olurken sezon genelinde 19'u ilk 11'de olmak üzere toplamda 37 maçta görev yaptı ve 13 gol - 2 asistlik performans sergiledi. Napoli yönetimiyle yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlayamayan yıldız oyuncu büyük bir veda töreniyle İtalyan taraftarlara veda ederken, 9 yıllık maceraya 2 İtalya Kupası - 1 İtalya Süper Kupası şampiyonluğu sığdırabildi. 

Belçika milli takımının yıldız isimlerinden birisi olan Mertens, ilk olarak 2011 yılında giydiği milli takım formasını 105 kez terletti ve bu karşılaşmalarda 21 gol attı. Son olarak Haziran ayında oynanan Polonya maçında 80 dakika sahada kalan Mertens, kariyerinde ikişer kez Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası tecrübesi yaşadı. 

FCN Blog ekibi olarak yeni transferimiz Dries Mertens'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray formasıyla üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.